25n
25N
25N

Climent: 'Les mesures d'innovació social i responsabilitat social corporativa fomenten la competitivitat empresarial i milloren la vida de les persones'

Els resultats de l’informe indiquen que les empreses del sector incorporen polítiques de RSC de manera gradual als seus processos

Climent: 'Les mesures d'innovació social i responsabilitat social corporativa fomenten la competitivitat empresarial i milloren la vida de les persones'
14/01/2020 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha participat en la presentació de l’informe ‘Innovació Social i RSC en la indústria del calcer i components’, elaborat per la Càtedra del Calcer de la UMH. A l’acte han intervingut també el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, i el director de la Càtedra del Calcer, José Antonio Belso.

Climent ha indicat que “és necessari canviar el model de gestió tradicional cap a un model de responsabilitat social on les empreses generen confiança, flexibilitat per adaptar-se al mercat i innovació”.

El conseller ha afegit que “a través de la implementació de mesures de RSC les empreses creen una diferència competitiva al mateix temps que milloren la vida de les persones del seu àmbit d’influència”.

En aquest sentit, Climent ha posat en relleu les mesures preses des del Consell com la Llei per al Foment de la Responsabilitat Social, aprovada en juliol de 2018.
El titular d’Economia ha valorat que aquesta llei “és un projecte integral que afavoreix les bones pràctiques socials, ambientals i ètiques de les organitzacions i empreses i que ha comptat amb la coordinació de totes les conselleries”.

Informe sobre RSC en el sector del calcer

L’informe elaborat per la Càtedra del Calcer, que compta amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, recull i analitza les dades de l’enquesta sobre responsabilitat social corporativa en la qual han participat 200 empreses del sector del calcer de la província d’Alacant.

Els resultats mostren que les empreses del sector incorporen polítiques de responsabilitat social corporativa de manera gradual, tot i que amb intensitat diferent segons la dimensió de l’empresa, les possibilitats d’obtenir finançament o inversió i el seu impacte en el balanç de resultats.

Les exigències legals, les campanyes d’informació i formació, els requeriments i pressió dels grups d’interés i especialment dels clients són determinants per a la incorporació de les pràctiques RSC i d’Innovació social, segons indica l’informe.

Aquests condicionants es tradueixen en un major interés empresarial en la reducció de l’empremta ecològica en els processos de producció I comercialització.

Pel que fa als aspectes de responsabilitat social corporativa, destaquen els punts relatius a la qualitat, l’atenció al client, I la difusió de les mesures de millorar social adoptades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 13 =

caixaontinyent
paterna