caixa popular

Climent destaca el creixement del sector tèxtil "gràcies a la seua aposta per la millora, el coneixement i el disseny dels seus productes"

Climent destaca el creixement del sector tèxtil "gràcies a la seua aposta per la millora, el coneixement i el disseny dels seus productes"
07/09/2017 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat el creixement que està experimentant el sector tèxtil. “Porta diversos anys en què no només està estabilitzant, sinó que a més està creixent, amb quasi 2.000 milions d’euros de facturació a la Comunitat Valenciana i uns 1.200 milions d’exportació”.

Rafa Climent ha visitat la tercera edició de Home Tèxtils Premium by Textihogar, organitzada per Fira València amb l’impuls de la patronal del sector ATEVAL-Home Tèxtils From Spain, que se celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Una ubicació que, segons el conseller, “ha agradat molt als empresaris perquè és un espai molt obert”

El creixement d’aquesta fira la consolida com el gran certamen professional de tèxtils per a la llar, tapisseria i decoració. En 2016, aquest certamen va arribar als 71 expositors (un 50% mes que la primera cita), i va superar els 2.000 visitants. Aquest any de nou creix el nombre d’expositors fins als 100 que prendran part i creix l’interès dels mercats internacionals, amb la visita de 80 compradors i prescriptors procedents de 30 països diferents.

Rafa Climent ha ressaltat que el que està fent possible que el sector puga repuntar i ser més potent és la seua aposta molt decidida per millorar el seu producte dia a dia.

“És un sector que està posant-li millores, coneixement i disseny als seus productes i que aposta molt per la qualitat en el servei”.

“Des del Consell, per la nostra part estem posant eines al seu costat perquè també puguen millorar en el seu producte a través de les nostres ajudes al sector”. El conseller ha explicat que les ajudes directes al sector que el 2017 han estat de 1.455.000 euros, el 2018 es va a fer una proposta de 2 milions per a aquest i cada un dels sectors, així com les ajudes per a la millora dels polígons industrials, que dels 19,2 milions de 2017 s’espera que passe a 25 el proper any. També ha anunciat l’augment dels actuals 10 milions destinats a la internacionalització en 2018.

En aquest sentit, Rafa Climent ha ressaltat que el 27% del PIB de la Comunitat Valenciana es deu a les exportacions i que “més de 800 empreses valencianes han exportat més aquest últim any i des que està aquest Consell un total de 1.063 empreses estan eixint més a l’exterior “.

També ha subratllat la importància de la indústria en la creació d’ocupació. “A Espanya s’han creat 139.000 llocs de treball en la indústria en l’últim any. D’ells, un total de 65.200 s’han creat en el nostre territori, és a dir, de cada dos llocs de treball s’han creat a la Comunitat Valenciana, per tant hem de donar l’enhorabona a l’empresariat de tots els sectors per aquesta aposta decidida per la indústria s’està tenint “.

“Des de la Generalitat continuarem aportant confiança a la nostra economia, donant suport a la indústria com a generadora de cohesió social i per llocs com les fires que permeten que les empreses puguen contactar amb clients de tot el món”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats