25n
25N
25N

Climent destaca a la Foia de Castalla la importància de les empreses familiars al nostre teixit industrial i la seua valentia per adaptar-se i fer front a la crisi

Climent destaca a la Foia de Castalla la importància de les empreses familiars al nostre teixit industrial i la seua valentia per adaptar-se i fer front a la crisi
06/10/2016 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat a la Foia de Castalla “la importància que tenen per al nostre teixit industrial i els nostres sectors productius les empreses familiars i la valentia amb la qual han sabut adaptar-se i fer front a la crisi”.

El conseller ha realitzat aquestes declaracions en la cloenda de la XXI edició dels Premis de l’Associació de l’Empresa Familiar de la Província d’Alacant 2016, que es lliuren anualment als empresaris familiars pertanyents a l’associació i que ha tingut lloc a Ibi.

En la seua intervenció, el titular d’Economia ha ressaltat que “des del primer dia que vaig accedir al càrrec de responsabilitat que els valencians i valencianes m’han encomanat, no he deixat de lluitar per les nostres empreses; per les de la totalitat del nostre territori. Amb tots, amb els grans per descomptat, però sobretot pels xicotets”.

En aquest sentit, ha recordat que “tant el document del Pacte del Botànic -que sustenta aquest Govern- com ara els principis fonamentals de la Conselleria d’Economia, fan explícita referència a la defensa de les empreses de proximitat”.

Així mateix, s’ha referit a la Foia de Castalla com “una de les zones més industrials de la Comunitat Valenciana i de les més emprenedores, que compta amb grans indústries jogueteres, del plàstic, logística o distribució que han sabut adaptar-se encetant processos de diversificació i superant els problemes d’especialització, herència i aportació de professionals externs a la família”.

Climent ha recordat que “el 90% de les empreses del nostre territori són xicotetes o mitjanes, la majoria d’elles d’origen i present familiar o cooperativista, i són per a nosaltres fonamentals”.

En aquest sentit, ha posat l’accent que “estarem sempre al seu costat, i a pesar de les limitacions pressupostàries, esmuny cada euro per potenciar l’assistència a fires i missions empresarials a l’estranger; en promoure la innovació com a arma de valor afegit i destinem tot el que podem a programes per potenciar la formació i la contractació de joves i aturats de llarga durada”.

Cal recordar que, enguany, la conselleria d’Economia està destinant 6,5 milions d’euros per a internacionalització, 45 milions d’euros per a innovació, 6 milions per a eficiència energètica i energies renovable i 20 milions d’euros només per a joves desocupats en el programa AVALEM Jove.

XXI Premis de l’Associació Empreses Familiars d’Alacant

En aquesta XXI edició dels Premis de l’Associació de l’Empresa Familiar de la Província d’Alacant, han sigut guardonades l’empresa Almendras Llopis, com reconeixement al seu caràcter familiar i representa al sector agroalimentari, l’empresa Neoflex, dedicada a la investigació, desenvolupament i distribució de productes adhesius per a la indústria i l’empresa Plásticos Erum, pel seu esperit innovador i emprenedor.

A més, el palmarés d’aquesta convocatòria s’ha completat amb el lliurament del premi d’honor ‘Manuel Peláez Castillo’ al director general de l’Institut de l’Empresa Familiar, Juan Corona, per la seua dedicació i trajectòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

museo prehistoria