25n
25N
25N

Climent assenyala que "l'autoconsum, l'eficiència energètica i les energies renovables són possibles tant en llars com en pimes i institucions"

Recorda que “som la primera comunitat en disposar d’un Pla Integral de Foment del Autoconsum, que inclou deduccions fiscals”. A més, la Generalitat destinarà enguany uns 7,2 milions en actuacions d’estalvi i eficiència energética

Climent assenyala que "l'autoconsum, l'eficiència energètica i les energies renovables són possibles tant en llars com en pimes i institucions"
07/02/2017 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que “l’autoconsum energètic, l’ús d’energies renovables i l’eficiència energètica són possibles i el Consell aposta pel seu impuls en tots els àmbits, tant en els llars com a les pimes i a les institucions “.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de la jornada de presentació del Pla d’Actuació 2017 de l’Associació d’empresaris Instal·ladors Elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC).

Rafa Climent ha ressaltat que “el nostre territori compta amb unes condicions idònies per a un nou model energètic sostenible que a més dels evidents beneficis mediambientals, pot dinamitzar la nostra estructura productiva. En aquest sentit, disposem d’elevats nivells de radiació solar, un model industrial basat en Pimes, que comporta un gran potencial de superfície de cobertes, una xarxa elèctrica molt mallada i una àmplia oferta d’empreses del sector amb experiència en el desenvolupament d’instal·lacions ” .

El conseller ha destacat que “som el primer territori de l’Estat en disposar d’un Pla Integral de Foment del Autoconsum a través del qual, entre altres actuacions, hem promogut una deducció fiscal per a les instal·lacions en l’àmbit domèstic de fins al 20 per cent en el tram autonòmic de l’IRPF, així com una línia de finançament bonificada per a empreses amb un pressupost inicial de 2,4 milions d’euros, que es posarà en marxa en el primer trimestre de 2017 “.

“També en 2017, la conselleria destinarà uns 7,2 milions en actuacions d’estalvi i eficiència energètica mitjançant ajudes al sector industrial, als edificis del sector terciari, al sector del transport, així com per a l’enllumenat públic municipal i els plans de renovació de calderes i finestres “.

A més, Rafa Climent ha recordat que la Conselleria d’Economia acaba de remetre als agents socials perquè facrn les seues aportacions l’esborrany d’un Pla d’Energia Sostenible, per assolir els objectius previstos en energies renovables, eficiència energètica, autoconsum i edificis públics.

Entre els principis bàsics del pla destaca la reducció del consum d’energia, impulsar l’autoconsum, millorar la competitivitat de les empreses valencianes mitjançant la introducció de tecnologies més eficients que permeten reduir la factura energètica, incorporar les energies renovables als edificis de la Generalitat i reduir l’impacte ambiental, en particular la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

En matèria de telecomunicacions, Rafa Climent ha anunciat que, a través de l’IVACE, es va a desenvolupar un full de ruta regional per a la digitalització plena de la indústria i del sector TEIC de la Comunitat Valenciana. “Hem posat en marxa l’agenda valenciana per a l’impuls de la indústria 4.0, i per 2017 s’han previst ajudes per valor de 13 milions d’euros en programes per impulsar la transformació tecnològica i digital de les empreses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − dos =