25n
25N
25N

Climent: 'Les mesures per a la reactivació econòmica seran realistes quant a la seua execució i a les persones beneficiàries'

Climent: 'Les mesures per a la reactivació econòmica seran realistes quant a la seua execució i a les persones beneficiàries'
03/07/2020 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha afirmat que “les mesures per a la reactivació econòmica seran realistes, quant a la seua execució i a les persones beneficiàries”.

En aquest sentit, ha manifestat que “des de la Generalitat estem treballant ja per a accedir als fons de la UE en matèries com la descarbonització i la digitalització de l’economia, per a posar en marxa algunes d’aquestes mesures”.

També ha reclamat “un finançament just que facilite la posada en marxa de les mesures per a la reactivació econòmica que s’aproven des de la Comunitat Valenciana, perquè ara més que mai, en aquesta situació de crisi provocada per la COVID-19, és necessari ser sensible a les demandes de cada territori”.

Rafa Climent ha presidit la segona reunió del grup de treball d’Ocupació i Reactivació Econòmica en el marc de la Mesa de Diàleg Social d’Economia, posada en marxa la setmana passada.

Formen part d’aquest grup de treball representants de diverses àrees i organismes de la Generalitat, com IVACE, la Direcció General de Model Econòmic, Finançament i Política Financera, la Direcció General d’Innovació, la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, la Direcció General de Cultura i Patrimoni, la Direcció General de Coordinació del Diàleg Social i l’Àrea de Competitivitat Turística.

També participen en el grup de treball membres dels sindicats més representatius, UGT i CCOO, de la patronal CEV, i de CONCOVAL per part de les empreses cooperatives.

Rafa Climent ha destacat que és fonamental “establir les prioritats i les mesures a curt, mitjà i llarg termini, i que per a això, la Conselleria ha elaborat un document base molt detallat, amb accions pressupostades i que ara ha de completar-se en el grup de treball d’Ocupació i Reactivació Econòmica”.

Així mateix, ha ressaltat la necessitat d’afinar les competències perquè algunes són de l’Estat com allargar els ERTO.
Durant aquesta taula de treball, els sindicats han manifestat la importància de prioritzar les propostes orientades a l’ocupació estable.

Des de CCOO s’han destacat les ajudes ja en marxa per a la contractació estable de les persones joves i la rellevància de formar a les persones treballadores en les necessitats dels sectors productius
Per part seua, UGT ha considerat prioritari posar en primer pla les persones en situació de major vulnerabilitat i la necessitat d’adaptar-se a la realitat post COVID-19.

Igualment, CONCOVAL ha ressaltat la possibilitat de traslladar les aportacions del món cooperatiu a la Taula de Treball perquè formen part de les mesures per a reactivar l’economia.

Objectius per a la reactivació econòmica

La Taula de Treball busca recaptar les propostes dels diferents organismes i departaments de la Generalitat i dels agents socials per a estimular la generació d’ocupació i la reactivació de l’economia.

Els objectius són:

1. Desenvolupament i consolidació d’una indústria productiva, d’alt valor afegit i resilient, diversificada (procés, producte, mercat) i arrelada en el territori.

2. Impuls d’una transició energètica justa, de la descarbonització de l’economia i de l’economia circular i els nínxols d’economia verda, de les cures, cultural, etc.

3. Desenvolupament i consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària.

4. Aposta pel comerç sostenible i de proximitat i pel consum responsable i protecció de les persones consumidores.

5. Impuls de la transformació digital de l’economia, la R+D + i aplicada i el disseny.

6. Aposta per nous models d’ocupació i conciliació laboral, fórmules de teletreball, reforma horària, prevenció de la seguretat i salut en el lloc de treball, formació i drets laborals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − un =

CCCC
torrent