25n
25N
25N

Ajuntament, Diputació i Generalitat llancen Climathon VLC 2020 per a donar solució als reptes climàtics

Ajuntament, Diputació i Generalitat llancen Climathon VLC 2020 per a donar solució als reptes climàtics
08/11/2020 -

L’Ajuntament de València, juntament amb la Diputació de València i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, han organitzat per als pròxims 13 i 14 de novembre ‘Climathon VLC 2020’, un hackathon en línia per a buscar solucions a quatre reptes relacionats amb els problemes mediambientals i climàtics de l’àrea metropolitana de València i la província de València.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha assegurat que aquest esdeveniment se celebra “amb l’objectiu d’augmentar la consciència climàtica i repensar les ciutats en les quals vivim i el futur que volem com a ciutadans i ciutadanes”.

“A València comptem amb grans professionals, projectes i empreses relacionats amb aquestes matèries i també tenim molt talent local per a fer front a aquestes qüestions que es plantegen per a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat”, ha destacat Bernabé.

SOLUCIONS COL·LECTIVES I INNOVADORES

Hackathon és un terme que prové de la unió de les paraules ‘hacker’ i ‘marathon’. Es tracta d’una experiència col·lectiva per a aconseguir una meta en comú lligada a la resolució d’uns reptes plantejats i definits prèviament, en un espai de temps reduït (en aquest cas el divendres 13 de novembre de 15 a 23 hores i el dissabte 14 de 9.30 a 23 hores) i en el qual els i les participants hauran de treballar durant l’esdeveniment a trobar possibles solucions per a disminuir o atallar els problemes plantejats.

“Climathon VLC 2020 és una oportunitat única per a donar visibilitat al talent de la nostra ciutat lligat a la innovació i als processos tecnològics, un esdeveniment que repercutirà en el benestar i la qualitat de vida dels valencians i valencianes”, ha explicat la regidora.

Els hackatones són una eina d’innovació oberta on l’objectiu és nodrir-se de la visió, les idees i els punts de vista “nets” i diferencials de tercers, per a resoldre reptes d’innovació de qualsevol tipus o àrea.

Durant l’esdeveniment, que serà íntegrament en línia a causa de la situació sanitària existent, les persones participants, prèviament seleccionades i organitzades en grups de treball, hauran de trobar solucions als quatre reptes plantejats, que versaran sobre solucions climàtiques i mediambientals relacionades amb la sostenibilitat, la seguretat, el turisme i el transport.

Un dels motius que han portat a celebrar aquest esdeveniment en aquestes dates és la coincidència en agenda amb el Climathon que desenvolupa Climate-KIC, l’esdeveniment de referència del sector que se celebra a nivell mundial en el qual participen 6.500 persones de 145 ciutats, de 56 països i en el qual es generaran més de 600 idees per a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes europeus. Enguany, amb el Climathon VLC 2020 València tindrà també la seua pròpia edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 4 =