25n
25N
25N

Ciclistes aplaudeixen les ajudes per a comprar bicis però demanen potenciar vies, intermodalitat i aparcaments

Ciclistes aplaudeixen les ajudes per a comprar bicis però demanen potenciar vies, intermodalitat i aparcaments
15/05/2020 -

Col·lectius valencians en defensa de la bicicleta celebren les ajudes directes de 75 a 250 euros que la Generalitat donarà a partir de juny per a fomentar els vehicles individuals sostenibles, però demanen potenciar les infraestructures i vies ciclistes, més intermovilidad i campanyes de promoció i aparcaments segurs.
Aquestes prestacions, anunciades aquest dijous pel president, Ximo Puig, seran de 75 euros per a l’adquisició de bicicletes i patinets i de 250 euros per a bicicletes elèctriques, amb la finalitat de promoure el seu ús i alhora, reanimar el consum i l’activitat del xicotet comerç.

En un comunicat, una desena d’entitats agraeixen la mesura i destaquen que va ser una de les propostes que van traslladar al conseller de Mobilitat, Arcadi España, per a la millora del transport sostenible durant la pandèmia.

Encara que les propostes són fruit de l’emergència generada per la Covid-19, els ciclistes veuen en elles reflectides algunes de les seues demandes “al llarg de dècades”. De cara al futur, tornen a demanar que es milloren i augmenten les infraestructures i dotacions per a potenciar l’ús de la bicicleta.

Les seues peticions són: infraestructures ciclistes (corredors ciclistes o vies ciclistes ràpides), campanyes de promoció de l’ús de la bicicleta, propostes per a la ciclologística, impuls de la intermodalitat (autobusos interurbans, TRAM, tramvia o metre), aparcaments de bicicleta segurs (habilitació d’espais en la construcció d’habitatges o funcionament amb targeta Móbilis) i la necessitat de tractar les vies ciclistes com a interés general.

Les plataformes mostren la seua predisposició a col·laborar amb la Generalitat per a continuar impulsant l’ús de la bicicleta com a vehicle segur, net, sense fum i que permet la mobilitat activa, tant per a les fases de desescalada com per a millorar la protecció del medi ambient.

LA BICI, PROTAGONISTA EN LA DESESCALADA

En el marc del coronavirus, destaquen que la mobilitat a peu i amb bici és idònia per a mantindre el desplaçament individual i respectar la distància física de seguretat, a més de millorar la salut de la població en evitar l’emissió de partícules i gasos contaminants que potencien malalties respiratòries i són responsables de la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic.

Un altre aspecte positiu de la potenciació de la bicicleta com a vehicle de transport és l’augment de l’espai públic, alguna cosa que facilita mantindre una sana distància per a evitar la propagació del virus. Per això, reclamen que tinga un protagonisme preferent en les mesures de mobilitat durant la desescalada.

Signen el comunicat les organitzacions ConBici, València amb bici-Acció Ecologista Agró, Fòrum Valencià de la Bicicleta, Alacant amb bici, Plataforma Comarcal per la Mobilitat Sostenible de L’Alacantí (PCM), Castelló amb bici, Elx amb bici-Margalló-Ecologistes en Acció, Col·lectiu Soterranya i IMBA-CV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − dos =

caixaontinyent
paterna