25n
25N
25N

Es clausura amb èxit la tercera edició del Voluntariat pel valencià

Es clausura amb èxit la tercera edició del Voluntariat pel valencià
11/12/2018 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha participat aquest matí en l’acte de clausura de la tercera edició del Voluntariat pel valencià, organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística amb la col·laboració d’Escola Valenciana. Aquestes jornades, que s’han celebrat en els edificis municipals durant les últimes 10 setmanes, tenen com a objectiu fomentar l’aprenentatge i la normalització del valencià, i la millora del servici que s’ofereix des del consistori a la ciutadania.

Segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, Voluntariat pel valencià, «és una iniciativa que s’ha posat en marxa des de l’Ajuntament a principis de l’actual mandat, després de més de 20 anys pendents de la seua creació». «Una administració té el deure d’atendre correctament a la ciutadania en qualsevol de les dues llengües oficials, i el Govern de la Nau està possibilitant que eixa competència lingüística es faça efectiva i no quede simplement com un dret sobre el paper. D’aquesta manera, possibilitem que un ciutadà siga correctament atés pel funcionariat de l’Ajuntament, tant si la llengua que empra és el valencià com el castellà», ha argumentat.

Així mateix, Campillo ha afegit que és «un programa molt adequat per al personal de l’administració pública, ja que gràcies al voluntariat participant es creen vincles entre tutors i aprenents, i es fomenta l’ús i la normalització del valencià com a llengua vehicular». A més, ha destacat «la important consolidació de la iniciativa, ja que significa l’extensió de l’ús del valencià en l’administració pública d’una manera desinteressada».

Voluntariat pel valencià ha comptat amb la participació de 616 persones durant les seues tres primeres edicions. Enguany, un total de 131 empleats i empleades de l’Ajuntament (49 voluntaris i voluntàries i 82 aprenentes) s’han inscrit en la iniciativa del Gabinet de Normalització Lingüística i el Servici de Formació.

Durant l’acte de clausura de la tercera edició que s’ha dut a terme en l’Hemicicle de l’Ajuntament, també han participat el cap del Gabinet de Normalització Lingüística, Vicent Anyó; el coordinador del programa Voluntariat pel valencià, Vicent Font; i el coordinador general d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones, Vicent Andrés Cortés.

«El valencià és el primer i més important patrimoni immaterial que tenim en aquest territori», ha argumentat Vicent Font. De la mateixa manera, Vicent Anyó ha agraït la participació de voluntaris i voluntàries i ha assegurat que ja està treballant «en les novetats de l’edició del pròxim any». Per la seua part, Vicent Andrés Cortés ha afegit que «aquesta important labor de normalització ha de continuar durant els pròxims exercicis».

D’altra banda, diferents voluntaris i voluntàries del programa han participat en un recital de poesia, en el qual s’han llegit diferents textos d’autors valencians com Maria Beneyto, Vicent Andrés Estellés, Vicent Berenguer, Vicent Nàcher i Isabel Clara Simó, entre d’altres. A més, el recital ha comptat amb l’acompanyament musical de María José Llorens, del Conservatori Municipal de Música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

CCCC
torrent