25n
25N
25N

El Govern central diu que "no li tremolarà la mà" si ha de demanar a la UE la clàusula de salvaguarda citrícola

E.P

El Govern central diu que "no li tremolarà la mà" si ha de demanar a la UE la clàusula de salvaguarda citrícola
14/01/2019 -

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha assegurat aquest dilluns a València que “no tremolarà la mà” del Govern central per a demanar a la Unió Europea (UE) l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per a protegir els cítrics valencians enfront de les importacions de tercers països si fóra necessari i “si hi ha arguments suficients”.

Planas s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, després de la reunió mantinguda amb ell i amb representants d’associacions agràries de la Comunitat Valenciana i davant les peticions procedents del sector citrícola i de formacions polítiques perquè s’active aquesta clàusula enfront de la importació de cítrics de Sud-àfrica.

Luis Planas ha explicat que des de l’Executiu central s’ha demanat “ja” a la Comissió Europea “que faça un seguiment específic de la situació del mercat dels cítrics” i de la seua relació “amb les importacions procedents de països tercers” quan emeta l’informe corresponent als tres anys d’entrada en vigor de l’acord vigent, “que es compleixen a l’octubre de 2019”.

Així, ha afirmat que en conseqüència i “si hi ha arguments suficients, no tremolarà la mà del Govern per a demanar una clàusula de salvaguarda si ho creu necessari en defensa dels interessos del sector”.

En anteriors ocasions, el Govern central ha assenyalat, en la mateixa línia, que aquesta clàusula es podria “activar si es donen les circumstàncies previstes en l’article 34 de l’Acord d’Associació Econòmica de la Unió Europea amb la Comunitat d’Estats d’Àfrica del Sud”.

Durant la seua compareixença a València, el ministre d’Agricultura ha apostat també per millorar “l’organització” del sector citrícola, que ha considerat “puixant”, i ha apostat per impulsar el paper del seu interprofessional, com succeeix amb les del vi, l’oli i el plàtan. En aquest sentit, el cap del Consell ha assenyalat que com “bé” ha explicat Planas, “ara no s’estan accedint a determinats fons de la Unió Europea perquè no es té suficient organització”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 13 =

bombers
CCCC
Valencia activa