25n
25N
25N

Classes suspeses i centres educatius tancats fins nou avís a la Comunitat Valenciana

Classes suspeses i centres educatius tancats fins nou avís a la Comunitat Valenciana
12/03/2020 - , Europa Press

La Conselleria d’Educació acaba d’anunciar la resolució amb la qual queden suspeses les classes a tots els centres educatius a partir del pròxim dilluns 16 de març per evitar nous contagis de coronavirus i controlar tots aquells que presenten símptomes o han donat positiu en la prova de la COVID-19.

La Generalitat ha decretat la suspensió indefinida de les classes en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, igual que altres comunitats autònomes, davant la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha anunciat el ‘president’, Ximo Puig, en roda de premsa després de la taula interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19. La reunió amb la resta de consellers s’ha prolongat durant dues hores en el Palau de la Generalitat.

La suspensió de l’activitat lectiva es farà efectiva a partir d’aquest dilluns, i afectarà a tots els nivells de l’educació.

Aquest mateix dijous, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) havia demanat a la Conselleria d’Educació que decretara la suspensió de les classes almenys per quinze dies, com ha fet hui Catalunya.

Des del sindicat docent argumenten que “la setmana que ve en moltes localitats de València i a Castelló s’ha mantingut la festivitat escolar, per tant, ampliar-la una setmana més seria una bona mesura per a reduir la possibilitat de contagi. I, “evidentment”, aquesta suspensió s’hauria d’ampliar a totes les localitats de la Comunitat Valenciana”, advoquen. Des del sindicat docent argumenten que “la setmana que ve en moltes localitats de València i a Castelló s’ha mantingut la festivitat escolar, per tant, ampliar-la una setmana més seria una bona mesura per a reduir la possibilitat de contagi. I, “evidentment”, aquesta suspensió s’hauria d’ampliar en totes les localitats de la Comunitat Valenciana”, advoquen. “Si estem en un moment de contenció del coronavirus, el que fa falta és mesures efectives també en l’àmbit educatiu, on es produeix una acumulació de centenars d’alumnes en espais reduïts. Per tant, la suspensió de les classes és una mesura recomanada per a evitar l’expansió de possibles contagis”, argumenten.

“A més, –prossegueixen– el fet que a moltes localitats de València i a Castelló de la Plana ja siga festiu la setmana que ve perquè no s’ha suspés el festiu escolar (previst per les Falles i la Magdalena ajornades), és un bon moment per a implantar aquesta mesura en el conjunt del País Valencià, ja que la incidència serà menor”. “És millor tallar de soca-rel i no anar prenent mesures parcials diàriament. Esperem que la Conselleria atenga la proposta i decrete la suspensió de les classes durant, almenys, els pròxims 15 dies”, insisteixen. “És millor tallar de soca-rel i no anar prenent mesures parcials diàriament. Esperem que la Conselleria atenga la proposta i decrete la suspensió de les classes durant, almenys, els pròxims 15 dies”, insisteixen.

Per tant, a la llista de classes suspeses i centres educatius tancats de País Basc, Catalunya, Galicia, Murcia, Madrid i La Rioja se suma la Comunitat Valenciana sent així set les comunitats autònomes que han decidit aquestes mesures restrictives per fer front al coronavirus.

La suspensió de l’activitat lectiva es farà efectiva a partir d’aquest dilluns i afectarà a tots els nivells de l’educació, tant en centres públics com en privats, fins a uns 600.000 alumnes, segons han explicat els consellers d’Educació, Vicent Marzà, i Universitats, Carolina Pascual.

Aquesta decisió s’ha adoptat estudiant tots els escenaris possibles i en contacte telefònic tant amb el Ministeri d’Educació com amb els consellers de les comunitats més afectades, Madrid i Euskadi, per a “mantenir la coherència” en tota Espanya.

Marzà ha defensat que “és un bon moment per a prevenir de cara al dilluns”, perquè els centres i les famílies s’organitzen durant aquest divendres i el cap de setmana, amb l’objectiu que “l’afectació siga la mínima”. “Tancar les escoles és tancar bona part del país”, ha recordat.

La duració de la suspensió és indefinida i “fins a una altra ordre” a l’espera de l’evolució de la COVID-19, per a no haver de renovar l’ordre contínuament. La possibilitat que es mantinga fins a Setmana Santa es decidirà “en funció de la situació”, encara que “és una de les possibilitats”.

ELS PROFESSORS HAN D’ANAR A CLASSE

Per norma general, els docents han d’acudir als centres diàriament per a preparar les activitats que els xiquets podran realitzar a casa. “Cada director decidirà si els professors poden quedar-se a casa per a atendre la conciliació”, ha precisat Marzà.

Preguntat pel teletreball que demanen alguns sindicats, ha posat l’accent que les mesures són coordinades i en la importància de “donar un marge a la situació personal i professional dels treballadors”, als quals ha agraït la conscienciació en les mesures d’higiene.

En el cas de les universitats, la Conselleria es manté en contacte amb els rectors perquè faciliten les eines necessàries per a la docència virtual. “No es quedaran sense classe”, ha remarcat Pascual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =