caixa popular

'El dret al descans és un dret, però l'oci és una opció'

L’Ajuntament de València comença a impulsar accions per a pacificar Ciutat Vella

'El dret al descans és un dret, però l'oci és una opció'
08/05/2018 -

El turisme massiu que pateix Ciutat Vella ha generat problemes que, en cas de no posar-se remei, podrien posar fi a l’essència que tant caracteritza a aquest districte valencià. La contaminació acústica fins a altes hores de la matinada, però, sobretot, l’augment dels apartaments turístics, juntament amb l’elevat preu dels lloguers, està provocant no solament el tancament dels negocis tradicionals i de proximitat, sinó també la fugida de veïns que cerquen una zona més econòmica i tranquil·la per a viure.

Davant aquesta situació insostenible, fa uns mesos, València Extra us informava de la manifestació que es va dur a terme, impulsada per la campanya ‘Veïnat el perill d’extinció’, que reclamaven al Consistori l’aplicació de mesures urgents, com el cessament de llicències per a activitats turístiques, així com la declaració de Ciutat Vella com a Zona ZAS (zona acústicament saturada). Unes peticions més que raonables, si es té en compte que les avalen una sentència judicial que es va dictar fa nou anys, i que encara no s’hi havia aplicat.

Les terrasses s’hauran de tancar a les 00.30 hores

No obstant això, aquestes mesures no semblen acontentar a tots. I és que, després de l’anunci del Consistori de començar a impulsar aquelles accions que ja són un dret dels veïns, les veus discordants no van tardar a sorgir. Així, diferents associacions de comerciants i hostalers de Ciutat Vella estan preparant una plataforma conjunta per a denunciar algunes d’aquestes accions, com l’entrada en vigor de la Zona ZAS, que retallaria mitja hora l’horari de les terrasses, havent de tancar-les a les 00.30 hores o la falta de llicències i permisos per als comerços i els hotels del districte.

Una plataforma que defensaria una Ciutat Vella viva, i que té com a objectiu establir un diàleg amb l’Ajuntament de València per a arribar a acords que satisfacen a ambdues parts. Així i tot, des de la Federació de Veïns de València han recordat que aquestes mesures, que van ser consensuades prèviament, estan avalades per una sentència judicial que van guanyar els veïns.

Fa nou anys, una sentència judicial va avalar l’aplicació d’aquestes mesures

València Extra ha parlat amb Mª José Broseta, Presidenta de la Federació de Veïns de València, que ens ha explicat el seu punt de vista sobre aquesta recent situació. ‘No tinc res en contra d’aquesta nova plataforma que s’està creant perquè cadascun és lliure de fer el que crea necessari, i tampoc se sap molt bé què és el que van a fer. Però el que sí que dic és que fa nou anys, es va dictar una sentència a favor de l’aplicació d’aquestes mesures, que des de llavors no s’havien dut a terme, però que tots coneixien que aquest moment anava a arribar. Crec que nou anys d’espera ja són suficients, i si, ara, l’Ajuntament ha decidit engegar-les, considere que és un avanç’.

Així mateix, Mª José Broseta ha afegit que ‘la reducció de l’horari de terrasses tan sols és de mitja hora, però la contaminació acústica es reduiria considerablement, millorant el dia a dia dels veïns. Jo sempre dic que el dret al descans és un dret, però l’oci és una opció’. De moment, aquestes mesures es començaran a aplicar a Ciutat Vella, a l’espera de quin serà el primer pas que realitzarà aquesta nova plataforma a favor de comerciants i hostalers.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC