caixa popular

Ciutat Vella, Un districte en perill d'extinció?

Els veïns reclamen mesures urgents per a frenar la turistificació que pateix el districte de Ciutat Vella

facebook.com/AmicsdelCarme

Ciutat Vella, Un districte en perill d'extinció?
30/01/2018 -

Els veïns de Ciutat Vella no poden més. El turisme massiu que es produeix en aquest barri cèntric de València està generant problemes que afecten el dia a dia dels residents. Contaminació acústica fins a altes hores de la matinada, augment d’apartaments turístics o l’elevat preu dels lloguers en els xicotets comerços s’estan traduint no solament en el tancament dels negocis de proximitat, sinó també en la fugida de veïns que cerquen una zona més econòmica i tranquil·la per a viure.

Manifestación Ciutat VellaD’aquesta manera, i per a frenar la turistificació, centenars de veïns del districte de Ciutat Vella es van manifestar, dissabte passat, per a reivindicar mesures que abasten diferents àmbits. Així, la privatització de l’espai públic, la forta pujada de lloguers, juntament amb l’escassetat d’habitatge públic i, per descomptat, la preocupant proliferació d’allotjaments turístics han provocat que els residents es posen a la feina per a frenar el que podria ser la fi de l’essència de Ciutat Vella.

Sota la campanya ‘Veïnat en perill d’extinció’, es van realitzar diferents accions simbòliques, com la recuperació de la Plaça del Tossal per a jocs infantils o la col·locació de la pancarta ‘Més veïns i menys hotels’, per a exigir a l’Ajuntament l’engegada d’una sèrie de reivindicacions, recolzades per desenes de col·lectius, entre les quals es troben la prohibició d’habitatges destinats a lloguer vacacional en edificis residencials o la declaració de Ciutat Vella com a zona turísticament saturada per a evitar que s’atorguen més llicències per a activitats turístiques.

Així mateix, els veïns del cap i casal també estan preocupats per la desaparició dels comerços de tota la vida. En aquest sentit, també exigeixen al Consistori una regulació de les franquícies i dels comerços amb finalitats d’explotació turístiques, amb l’objectiu de conservar i fer preservar els comerços de proximitat, que formen part tant del paisatge de la nostra ciutat, com dels valors que ens representen.

La campanya ‘Veïnat en perill d’extinció’, que organitza accions des de l’estiu de 2017, compta amb el suport tant de veïns a títol individual, com d’importants entitats, com la Plataforma de la Muralla, Col·lectiu de Mares i Pares de Ciutat Vella, Endavant, El Punt, Ca Revolta, Escoltem Velluters, Associació de Comerciants del barri del Mercat, Av. La Boatella, Av. El Palleter, Av. Àmics del Carme i la xarxa Entre Barris. Nombrosos suports que lluiten per a aconseguir un mateix objectiu: la protecció de Ciutat Vella.

menut palau

menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + nou =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019