25n
25N
25N

Una ciutat per al seu veïnat, amable per als seus visitants

Una ciutat per al seu veïnat, amable per als seus visitants
18/06/2018 -

L’habitatge en la ciutat de València no pot estar subjecta al mercat d’ús dels apartaments turístics. Cal una regulació de les administracions corresponents (Govern central i Generalitat) per tal que els municipis puguem fer front a unes dinàmiques que han explotat en altres ciutats i que volem previndre a València.

Hem de distingir entre la persona que puntualment lloga el seu pis i que així contribueix positivament a l’economia col·laborativa, d’aquelles empreses que fan un negoci sistemàtic amb el lloguer d’apartaments turístics. Estes empreses juguen a l’especulació amb els preus del lloguer, tot incrementant-lo fins a un punt que els propis veïns i veïnes dels barris afectats es veuen amb la impossibilitat de pagar aquell mateix lloguer, i acaben sent expulsats del seu propi barri.

Tenim mostres incipients d’això en determinats barris de València, com són el Carme i Russafa, i volem evitar-ho. Des de l’Ajuntament hem iniciat (per primera vegada en la història de la ciutat!) les inspeccions que fan possible descobrir males pràctiques com l’ocultació d’apartaments turístics. Així, és simptomàtic l’exemple d’un edifici en el barri de Russafa que va demanar una llicència d’obra menor per a reformar un bany quan, en realitat, la inspecció municipal va descobrir que es tractava d’una gran empresa que estava reformant tot un edifici de diverses plantes.

Però este esforç municipal s’ha de vore complementat amb les eines necessàries per poder crear a València un turisme responsable, equilibrat, que no convertisca els nostres barris en parcs temàtics. Per això hem demanat una legislació que regule els apartaments turístics. I per fi ja comptem amb ella; ara cal començar a concretar la seua implementació.

El turisme ha de ser bo per a la ciutat: ha de permetre que gent d’altres ciutats i països ens visite, que es produïsca un intercanvi cultural productiu, que es dinamitze l’economia local i es cree ocupació de qualitat… i per això, cal fomentar un sector turístic professional i posar ordre en el mercat d’allotjaments turístics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 1 =

CCCC
torrent