25n
25N
25N

Naix 'La ciutat de les dones' per a crear "un mapa de València amb referents femenins"

Naix 'La ciutat de les dones' per a crear "un mapa de València amb referents femenins"
26/02/2020 -

L’associació Adonar –dedicada a impulsar projectes de “transformació social” a través de la cultura– ha llançat la iniciativa ‘La ciutat de les dones’ amb l’objectiu de crear “un mapa de València amb referents femenins”.

La proposta arrancarà recordant la figura de Maria Cambrils, política i periodista, que serà protagonista del barri on va nàixer, el Cabanyal.

L’associació posa en relleu que “recuperar a referents femenins de València que han sigut obviats per la història i, per tant, la societat desconeix actualment és l’objectiu de ‘La ciutat de les dones'”.

Es tracta, apunten, d’una idea original de Salut Alcover, qui es va inspirar en la novel·la ‘La ciutat de les dames’ (1405), de Christine de Pizan, per a crear un mapa de València que visibilitze a dones il·lustres.

El projecte ha sigut finançat gràcies a l’Ajuntament de València i és desenvolupat per l’equip d’Adonar, liderat en aquest cas per Tamara Montañana, treballadora social i artterapeuta. També compta amb la col·laboració de les periodistes Pilar Almenar i Laura Bellver, així com dels il·lustradors Quim González i Vanessa Sánchez, encarregats de tota la imatge creativa.

En concret, amb la finalitat de descobrir la figura de Maria Cambrils, la primera edició de ‘La ciutat de les dones’ comprén quatre activitats. L’arrencada serà una conferència a càrrec de la periodista Rosa Solbes i la historiadora Ana Aguado, que tindrà lloc aquest dijous 27 de febrer, a les 18.30 hores, a la Biblioteca de la Dóna de València.

PERFORMANCE I TALLERS

El projecte continuarà amb una performance de l’actriu Imma Sancho, que portarà al present a la protagonista de les activitats dissabte que ve 7 de març, a les 12.00 hores, en Festinar.

Així mateix, entre el 23 i el 29 de març es desenvoluparà un taller de creació artística en diferents espais del Cabanyal, com la Unitat d’Igualtat del Marítim, l’Associació de Veïns Cabanyal-Canyamelar i Festinar.

La pretensió, subratllen els responsables de la iniciativa, “no és només vertebrar el barri, sinó consolidar la figura de Maria Cambrils en el veïnat i posar el focus més enllà del centre de la ciutat”.

Finalment, se celebrarà un acte d’homenatge en l’Ateneu Marítim, que servirà per a compartir els resultats obtinguts en les anteriors intervencions, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + nou =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus