25n
25N
25N

Ciutadans proposa tarifes reduïdes per a joves autònoms dins de la lluita contra la despoblació rural

Ciutadans proposa tarifes reduïdes per a joves autònoms dins de la lluita contra la despoblació rural
13/08/2019 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts ha instat al Consell a aplicar de manera urgent mesures contra la despoblació en les zones rurals de la Comunitat Valenciana, amb mesures com a tarifes reduïdes per als joves autònoms, millores en l’assistència sanitària i en dependència i iniciatives que permeten acabar amb la bretxa digital.

“Els desequilibris de les poblacions són hui uns dels principals reptes del país. A les comarques valencianes, aquestes diferències són cada vegada més apressants en les zones de l’interior, fins al punt que fins a 72 municipis estan en risc de desaparéixer al llarg de la dècada vinent”, ha advertit la diputada Ruth Merino.

Per això, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), Cs insta a la Generalitat, entre altres qüestions, al fet que garantisca una reducció de la tributació per IRPF dels residents en aquests municipis, detalla la formació taronja en un comunicat.

També emplaça al Govern central a crear una tarifa reduïda de 30 euros mensuals durant dos anys per a dones i menors de 30 anys que es facen autònoms en localitats amb menys de 5.000 habitants, al costat d’una bonificació total de les quotes a la Seguretat Social dels autònoms durant els tres anys següents a l’obtenció de permisos de maternitat i paternitat en aquests pobles.

Tot això respon al fet que “la societat té una profunda dependència del medi rural, especialment en matèria de salut, alimentació i oci, per la qual cosa és de vital importància facilitar unes condicions de desenvolupament econòmic i social a les comarques més deshabitades”, ha defensat la parlamentària.

Sota aquest prisma, Cs aposta per “acostar l’atenció sanitària on no existisca un hospital o centre de salut així com prioritzar l’assistència a domicili enfront de l’internament en residències, perquè els dependents puguen ser atesos sense haver de desplaçar-se de la seua llar.”

Paral·lelament, la portaveu adjunta de Ciutadans ha instat al Govern valencià a “acabar amb la bretxa digital per a eliminar distàncies en el món rural i garantir la connectivitat de banda ampla en totes les llars”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

escalante
Informacion coronavirus