25n
25N
25N

Més d'un 88 % de la ciutadania de València aposta per invertir més en sanitat pública

Més d'un 88 % de la ciutadania de València aposta per invertir més en sanitat pública
16/06/2020 -

El baròmetre municipal ha preguntat sobre les prioritats de la ciutadania a l’hora d’invertir els recursos públics en el context del coronavirus, i l’opció més desitjada ha sigut la sanitat pública (88,3%), seguida de la investigació (77%). A molta més distància venen la protecció mediambiental (8%), la neteja i desinfecció (7,7%), la informació de les mesures necessàries (7,7%) i, per últim, policia i seguretat (6,2%).

El regidor de Control Administratiu de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha presentat hui la segona part del baròmetre municipal dedicat a qüestions relacionades amb la pandèmia del coronavirus. Galiana ha dit que “una vegada més, posem a disposició de tota la població els estudis sociològics que fem a través de l’oficina d’estadística de l’Ajuntament de València, des de l’actual govern municipal apostem per la transparència”.

Sobre la gestió del govern municipal la ciutadania aprova les actuacions que s’han dut a terme des de l’Ajuntament liderat per Joan Ribó amb un 5,2 mentre que suspén la tasca de l’oposició durant este període amb un 3,7. “Som conscients que les coses sempre poden fer-se millor, i sempre cal tindre l’objectiu de millorar determinats aspectes, però estem satisfets per l’aprovat que la ciutadania ha donat en els dos baròmetres a l’equip de govern. Significa que l’Ajuntament està comunicant bé les actuacions i estem plantejant solucions als problemes de la gent”, ha explicat Galiana.

Sobre l’impacte més gran de la crisi en la seua vida quotidiana, la ciutadania destaca en primer lloc la falta de vida social amb amics o familiars (24,6%), els efectes socioeconòmics i polítics (15%), falta de llibertat i rutines (14,4%), confinament (11,4%), efectes psicològics: por, estrés, inseguretat… (11,1%), por a la malaltia i al contagi (10,4%) i treball (6,3%).

D’altra banda, més d’un 60% de la ciutadania pensa que necessitarem entre dos i cinc anys per a recuperar-nos de la crisi. Així, tan sols un 2,7% pensa que la recuperació es produirà en menys d’un any, un 14,8% entre un any i menys de dos, un 32,3% entre dos i menys de tres, un 30,6% entre tres i menys de cinc i un 19,7% opina que cinc anys o més.

Pel que fa a la mobilitat, un 73,7% assegura que un dia normal es mou sols en els carrers pròxims al seu domicili, un 9,3% identifica el jardí del riu com un lloc a què s’ha desplaçat per a passejar, mentre que un 7,1% ho fa amb la platja i un 6,1% a altre parc o jardí de la ciutat.

Galiana ha recordat que totes les dades del baròmetre municipal estan penjades al web municipal i que són consultables per qualsevol persona que desitge accedir al desglossament dels resultats en l’àmbit d’edats i sexe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 12 =