25n
25N
25N

Cs denuncia que la ciutat supera "de manera constant" els límits de soroll permesos per l'OMS

Cs denuncia que la ciutat supera "de manera constant" els límits de soroll permesos per l'OMS
08/02/2020 -

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de València Narcís Estellés ha denunciat que a la ciutat de València es traspassen “de manera constant” els nivells de soroll permesos per l’OMS “en totes les estacions de mesurament de la ciutat”.

“El soroll, tal com assegura l’OMS, és un els factors ambientals que més afecten la salut i interfereix clarament amb activitats bàsiques per al desenvolupament humà com el descans, el treball o l’escola”, ha assegurat Estellés.

Així, ha explicat que, “tal com reflecteixen les últimes dades publicades en el portal estadístic de la ciutat, en totes les estacions de mesurament se supera reiterativament el nivell sonor per hores recomanat per l’OMS, que no ha de superar els 65 decibels durant el dia i els 55 decibels durant la nit”, ha informat la formació en un comunicat.

L’edil de Cs ha incidit en què la “conseqüència lògica” dels “alts nivells de soroll” es converteix en “un increment de les queixes per contaminació acústica”. “De fet, han pujat més d’un 80% en un any per les polítiques populistes de Grezzi“, ha criticat.

Estellés ha explicat que “en només un any han augmentat un 81,94% les queixes registrades, passant de 648 a 1.179, segons l’últim informe de la de l’oficina de queixes i suggeriments del consistori”. Segons aquest informe, més de la meitat de les queixes, en concret 591, són causades pel trànsit de vehicles, ha explicat el regidor.

“La gestió de Grezzi no està solucionant els greus problemes de trànsit de València, que cada vegada està més congestionada i escanyada per culpa de les actuacions sectàries de la delegació de mobilitat”, ha censurat, al mateix temps que ha remarcat que “el que hauria de ser una vertadera alternativa al transport particular, que és l’EMT, no ha augmentat freqüències”.

Finalment, l’edil de Cs ha anunciat que en la pròxima comissió de Medi Ambient presentarà preguntes escrites per a conéixer les mesures a adoptar per a complir amb les recomanacions de l’OMS i el desenvolupament real de l’objectiu 11 de l’Agenda 2030 (Ciutats i comunitats sostenibles), que pretén reduir l’impacte ambiental negatiu de les ciutats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quatre =

escalante
Informacion coronavirus