25n
25N
25N

Cs vol que l'1,5% de la recaptació per tributs del joc vaja a prevenció de la ludopatia

Cs vol que l'1,5% de la recaptació per tributs del joc vaja a prevenció de la ludopatia
15/01/2020 -

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts proposa que el Consell destine com a mínim un 1,5 per cent de la recaptació pels tributs del joc a polítiques concretes per a garantir un joc responsable i per a previndre la ludopatia i altres addiccions relacionades.

Així ho ha explicat la seua portaveu adjunta Ruth Merino després de registrar un total de 23 esmenes a la Llei del Joc que persegueixen lluitar contra la ludopatia i garantir la llibertat de les empreses.

Cs reclama l’elaboració d’un programa per a la prevenció del joc patològic en el termini màxim de 12 mesos amb l’objectiu de donar tractament unitari i coordinat a les mesures a aplicar per a desincentivar els hàbits i conductes patològiques relacionats amb el joc, amb especial atenció als sectors més vulnerables.

Respecte a la distància mínima dels centres escolars, Merino ha defensat que “han de ser els experts els qui decidisquen els metres” i “també cal tindre en compte altres aspectes com l’accés i la visibilitat de les cases d’apostes”.

“Aquesta distància ha d’assenyalar-la la Comissió del Joc, en la qual han d’estar també representades els col·lectius i entitats que tenen a veure amb la investigació, la prevenció i el tractament de les addiccions”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19