25n
25N
25N

Cs demana que el transport públic siga gratuït per al personal sanitari i ajudes per a taxis i VTC

Cs demana que el transport públic siga gratuït per al personal sanitari i ajudes per a taxis i VTC
26/03/2020 -

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts ha sol·licitat al Consell que garantisca la gratuïtat del transport públic per a tots els professionals sanitaris que es traslladen fins als seus llocs de treball aquests dies, així com una partida d’ajudes econòmiques per al sector del taxi i les VTC que han prestat servei a cost zero als sanitaris.

A través d’una carta remesa al conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, la diputada Mamen Peris ha proposat la posada en marxa de “nous traçats o línies d’autobusos que, de manera gratuïta, en coordinació amb els ajuntaments i davant la falta de vehicle propi de molts sanitaris i la prohibició d’ocupar dues persones un mateix vehicle, traslladen als sanitaris des de diferents punts de les ciutats fins als hospitals”.

En un comunicat, la parlamentària ha destacat l'”exemple d’altruisme del col·lectiu de taxi aquestes setmanes per a atendre totes les emergències i necessitats sanitàries, tant de professionals com de pacients en els seus domicilis”.

“No hem d’oblidar que es tracta d’un sector ja per si mateix molt perjudicat, per la qual cosa, el Consell ha de destinar una partida d’ajudes als taxis i VTC que cobrisca, almenys, la despesa en combustible i neteja i desinfecció dels vehicles”, ha manifestat.

Per part seua, la diputada Yaneth Giraldo ha demanat a la Conselleria de Sanitat que “garantisca places d’aparcament gratuïtes per a tot el personal dels hospitals mentre dure la crisi sanitària”.

“Actualment, la gran majoria dels pàrquings dels hospitals valencians són de pagament, gestionats per una concessionària i encara que alguns com el de la Plana de Castelló o el de Sant Joan d’Alacant compten amb esplanades limítrofes en els altres és pràcticament impossible aparcar llevat que s’abonen les taxes corresponents”, ha explicat.

“Els nostres sanitaris i resta de treballadors dels centres han de tindre la facilitat més gran per a accedir, ara més que mai, al seu lloc de treball”, ha assenyalat, instant a Sanitat a arribar a un acord amb la concessionària perquè, a més de suprimir el pagament de manera temporal, els professionals puguen accedir també a les zones reservades per a pacients i visitants que durant aquestes setmanes “romanen quasi buides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dotze =