25n
25N
25N

Cs, obert a estudiar el 'pin parental' en aules valencianes "vinga de Vox o d'on vinga"

Cs, obert a estudiar el 'pin parental' en aules valencianes "vinga de Vox o d'on vinga"
21/01/2020 -

El líder de Ciutadans (Cs) en la Comunitat, Toni Cantó, ha assegurat que estudiaran el ‘pin parental’ que demana Vox a les aules valencianes, després de la seua implantació a Múrcia, “vinga d’on vinga”, encara que ha demanat que el debat sobre educació no es quede en l’anècdota ni es convertisca en “una arma llancívola perquè els dos extrems es trenquen”. “Fa anys que estem barallant contra l’adoctrinament i hem estat molt sols”, ha afirmat.

Així ho ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa sobre la iniciativa presentada per Vox en Les Corts perquè la Comunitat implante el ‘pin parental’, que permet als pares autoritzar l’assistència dels seus fills a classes amb continguts sobre diversitat afectiu-sexual. Després de la seua aprovació pel govern murcià (PP i Cs), el Govern central PSOE-Podemos li va remetre un requeriment perquè les instruccions siguen retirades dels centres.

Cantó ha remarcat que els 18 diputats de Cs discutiran “atentament” la proposició no de llei (*PNL) durant les pròximes dues setmanes, abans que passe pel parlament valencià, “com qualsevol proposta”. Això sí, ha posat l’accent que “si hi ha un partit que fa anys que lluitant contra l’adoctrinament, vinga d’on venja, és Ciutadans, a Catalunya o fins i tot a la Comunitat Valenciana i Balears”.

“Tot el que siga obrir un debat per a parlar d’educació, benvingut siga, però és una llàstima que, a vegades, els debats es queden en l’anècdota i no en el gran pacte educatiu que Cs porta defensant des de fa temps”, ha asseverat, per la qual cosa ha demanat que siga un debat “assossegat i tranquil” i que se centre en “el realment important”. Per contra, ha criticat la “inoperància” dels últims governs centrals, “tant del PSOE com del PP”, per no activar l’Alta Inspecció Educativa.

També ha descartat que Vox estiga menjant el terreny a la resta de l’oposició en educació, insistint que Cs porta “molts anys barallant en el Congrés i en Les Corts perquè evitar que l’educació es convertisca en una arma llancívola entre els extrems”, davant els resultats actuals que demostren que “continua sent una assignatura pendent” a Espanya.

Com a objectius, el *síndic ‘taronja’ ha cridat a “assegurar la competència de qualsevol persona que entre en un centre educatiu” i mantindre l’equilibri entre la llibertat dels pares i el deure d’educar als alumnes en els valors constitucionals, a més d’acabar amb els barracons i que els professors tinguen una capacitació exigent en anglés que “hui sens dubte és insuficient”.

“L’altre dia sentim a un alcalde del PSOE dir i l’anglés per a quin”, ha denunciat, i ha promés: “Mentre tinguem al PSC valencià, continuarem barallant perquè els nostres fills isquen al mercat amb un nivell d’anglés que els permeta accedir als millors llocs, perquè en la Comunitat ens estem quedant a la cua”.

“MARZÀ HA BATUT EL RÈCORD”

Més enllà del ‘pin parental’, Cantó ha destacat el suport de la manifestació del dissabte a Orihuela (Alacant) i altres localitats valencianes contra la Llei de Plurilingüisme del *Botànic (PSPV, Compromís i *Podem). “Vicent Marzà –conseller d’Educació, de Compromís– ha batut el rècord: no crec que hi haja cap polític amb tantes sentències en contra a Espanya”, ha recalcat, tornant a defensar el dret a l’exempció del valencià en zones castellanoparlants contra els “paranys de Marzà”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 15 =

lleida 2020
activem alfafar