25n
25N
25N

Ciutadans demana "seguir les pautes de mobilitat marcades per la Unió Europea" durant el Nadal

Ciutadans demana "seguir les pautes de mobilitat marcades per la Unió Europea" durant el Nadal
29/11/2020 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat “seguir les recomanacions” quant a restriccions i les pautes de mobilitat entre territoris “marcades per la Unió Europea” per a les festes nadalenques.

Segons ha explicat el diputat José Antonio Martínez, “existeix un sistema popularment conegut com el ‘Semàfor Covid’, en el qual el Consell Europeu fixa situacions per territoris amb tres colors, vermell, taronja i verd, en funció del nivell d’incidència de la pandèmia”.

“La finalitat d’aquest sistema és establir criteris de referència comuns per a tots els estats membres per a avaluar la necessitat i intensitat de les restriccions i mesures de contenció a adoptar”, ha afegit el diputat de Cs, que ha apuntat que “aquest semàfor permet conéixer les condicions de mobilitat, aconseguint una certa llibertat de moviments segura durant les festes, alhora que contribueix a reactivar sectors econòmics clau com el transport o el turisme”.

“Amb el Nadal molt a prop i la incertesa sobre les mesures que s’adoptaran, aquestes pautes poden servir per a marcar el camí també en la Comunitat Valenciana”, ha assegurat.

El responsable ha lamentat que “la falta de concreció en les restriccions no sols afecta de manera personal a les famílies sinó també a sectors com el comerç, que tenen en aquestes dates una de les temporades fortes de l’any per a generar ingressos”.

Per això, ha demanat “major concreció i seguretat per a aquest important sector, respectant sempre totes les mesures sanitàries necessàries enfront de la propagació del virus, però apostant per recuperar l’activitat econòmica pròpia de les dates en la mesura que siga possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =