25n
25N
25N

Cs demana la compareixença de Barceló en Corts per l'acomiadament d'investigadors del IIS La Fe

Cs demana la compareixença de Barceló en Corts per l'acomiadament d'investigadors del IIS La Fe
22/10/2019 -

El grup parlamentari Ciutadans ha sol·licitat la compareixença en Les Corts de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per l'”acomiadament de quasi 70 professionals de l’Institut d’Investigació Sanitària (IIS) La Fe” i per posar, així, “en greu perill la investigació sanitària”.

Així ho ha avançat en un comunicat la diputada Yaneth Giraldo, que ha criticat que “el tripartit, que venia a rescatar persones i es declarava defensor dels treballadors, ha creat professionals d’un sol ús en la sanitat valenciana i, lluny de solucionar el problema de la temporalitat laboral, acomiadarà a quasi 70 treballadors de l’Institut d’Investigació La Fe”.

Ha recordat que “ha hagut d’intervenir Inspecció de Treball per a atallar la situació irregular d’aquests empleats, amb una temporalitat de fins al 98 per cent del total de la plantilla” i ha lamentat que el Consell “pren el camí més fàcil, deixant aquesta fundació referent en el sector sota mínims i posant en greu perill la investigació sanitària en la Comunitat Valenciana”.

Giraldo ha advertit que “aquests acomiadaments són només els primers d’un total de més de 300 empleats temporals que poden seguir el mateix camí”.

Per això ha sol·licitat la compareixença de la consellera “perquè es pronuncie davant un cas del tot inacceptable”. “Des de Cs hem denunciat en reiterades ocasions la insostenible situació laboral d’aquests professionals i hem presentat mesures per a la consolidació dels seus contractes que, inexplicablement, el tripartit sempre ha rebutjat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =