25n
25N
25N

Ciutadans demana un programa d'ajuda psicològica per a majors interns i treballadors en residències

Ciutadans demana un programa d'ajuda psicològica per a majors interns i treballadors en residències
06/12/2020 -

Ciutadans en Les Corts valencianes ha reclamat al Consell la creació d’un programa d’ajudes per a l’atenció psicològica a les persones majors internes en residències de la tercera edat i també a tot el personal laboral d’aquests centres.

Per a això, la diputada María Quiles ha presentat una esmena als pressupostos autonòmics de la Generalitat Valenciana en la qual proposa crear una nova línia dotada amb fins a 500.000 euros perquè la Conselleria de Polítiques Inclusives done suport als qui més s’han vist afectats pels efectes anímics i emocionals de la pandèmia.

“Es tracta, sobretot, de reforçar l’atenció en els centres de majors, en un moment en el qual les residències s’han convertit en entorns especialment vulnerables enfront del coronavirus”, ha manifestat Quiles, després de recordar que “en aquests centres s’han passat situacions tremendament dures, tant per part de residents, que han vist morir a companys des de l’aïllament i la soledat, com dels seus cuidadors, que han patit uns nivells extrems d’estrés”.

A més, ha subratllat que “moltes vegades, els professionals s’han vist obligats a treballar sense material de protecció, sense protocols definits i veient com se’ls escapava la vida a les persones que tenien sota la seua cura”. “Si a això li sumem la por i la incertesa davant possibles contagis quan havien de tornar a casa, entenem que és més que necessari aquest reforç psicològic”, ha afegit, al mateix temps que ha instat al tripartit valencià a “acceptar aquesta esmena, que és una demanda dels professionals i un dels acords signats en el Pacte de la Reconstrucció”.

La portaveu de Política Social de Cs ha explicat que, per a la posada en marxa d’aquesta partida, la formació taronja proposa “suprimir la quantia de 500.000 euros sense especificar que el Consell ha inclòs sota l’epígraf de ‘Despeses Diverses’ però que, en la pràctica, ningú sap a què es destinaran”.

“Des de Ciutadans defensem elaborar uns comptes centrats, útils, amb mesures concretes i en les quals fins a l’últim euro s’invertisca a solucionar els problemes reals dels valencians i més encara en un any tan delicat com aquest i especialment en un sector tan sensible i tan castigat”, ha subratllat Quiles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =