25n
25N
25N

Cs portarà a Fiscalia el carril bici de Regne de València en veure possible prevaricació en el procediment

Cs portarà a Fiscalia el carril bici de Regne de València en veure possible prevaricació en el procediment
31/01/2019 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València portarà davant la Fiscalia la construcció del carril bici en l’avinguda Regne de València per considerar que “hi ha una presumpta prevaricació” en l’execució del procediment per a plantejar-ho i realitzar, com ha anunciat aquest dijous el portaveu de la formació en el consistori, Fernando Giner.

Giner, que s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de començar el ple ordinari de gener en l’Ajuntament, ha assenyalat que el seu grup “està a favor del carril bici, de la sostenibilitat, de polítiques de futur verds i sostenibles i de buscar alternatives a les energies dels cotxes, com és lògic i no pot ser d’una altra manera”, però ha precisat que no li agrada “com s’estan fent les coses i com s’està executant” la política de mobilitat i de creació de carrils bici en la ciutat.

El responsable de Cs ha recordat que en la recent comissió d’urbanisme del consistori aquest partit va presentar “quatre mocions per a revertir tres carrils bici” i per a “que s’estudiaren alternatives al del carrer Colón” i ha considerat respecte al de Regne de València que “no és seriós com s’ha procedit en el procés participatiu”.

“Per açò anunciem que anem a portar el tema a la Fiscalia perquè entenem que hi ha una presumpta prevaricació de com s’ha fet el procediment” per a eixa via, ha exposat.

Referent a açò, el secretari del grup municipal de Cs, Emilio Ortos, ha explicat que Cs “ha observat que existeixen certs indicis que poden correspondre a una possible prevaricació per part del regidor” de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “a l’hora d’emetre la resolució per a la construcció dels carrils bici en Regne de València posat que falta l’emissió d’un informe per part de la Policia Local” quant a “seguretat vial” i “la comissió tècnica de patrimoni no va emetre un vot favorable”.

Preguntat per aquesta qüestió l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha assenyalat, també abans del ple, que Cs “està en el seu dret” si decideix portar aquest assumpte davant el ministeri fiscal encara que ha destacat que són diversos els assumptes que l’oposició municipal –PP i Cs– ha portat als tribunals sense que hagen prosperat.

“En aquests moments tenim en la Fiscalia no sé quantes denúncies, he perdut el compte, i fins ara no ha eixit res. L’afició per presentar coses en Fiscalia és molt elevada i el rendiment fins ara és zero”, ha manifestat el primer edil sobre aquest tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 12 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa