25n
25N
25N

Ciutadans porta la Llei de Funció Pública a Europa per "possible violació de la lliure circulació de treballadors"

Ciutadans porta la Llei de Funció Pública a Europa per "possible violació de la lliure circulació de treballadors"
15/02/2020 -

La vicepresidenta primera de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia, i Assumptes d’Interior i membre de la delegació de Ciutadans (Cs) en el Parlament Europeu, Maite Pagazaurtundua, presentarà aquest dilluns davant la Comissió Europea una pregunta parlamentària sobre el projecte de Llei de la Funció Pública Valenciana aprovat aquest divendres per “possible violació de la lliure circulació de treballadors a la Unió Europea”.

Pagazaurtundua posarà en valor que la “lliure circulació de treballadors” és un “principi fonamental establit en l’article 45 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE)” i és “obligació d’aquesta Comissió preservar-la”, ha explicat la formació en un comunicat.

Considera que la Unió Europea “haurà d’evitar que la Comunitat Valenciana i les seues administracions imposen el biaix lingüístic en les seues convocatòries d’ocupació pública, si això afecta la lliure circulació de treballadors en l’espai econòmic europeu”.

Així mateix, en la seua argumentació, ha indicat que l’Alt Tribunal “prohibeix la falta de proporcionalitat entre aqueixa exigència i la funció o lloc de treball a exercir”.

“És habitual que aquestes administracions exigisquen un coneixement de la llengua valenciana, innecessari en alguns casos i, en uns altres, desproporcionat, la qual cosa vulnera la Jurisprudència Constitucional”, ha afegit.

Al seu judici, aquestes pràctiques “converteixen el biaix lingüístic en una eina de discriminació i exclusió en mans d’administracions públiques que afecta, no sols dels ciutadans espanyols que no parlen valencià, sinó també dels ciutadans europeus que no poden circular lliurement dins de la UE perquè no poden optar a aqueixos llocs públics”, ha assegurat Pagazaurtundua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus