caixa popular

Cs demana que els interins sense capacitació en valencià puguen seguir fent classe

Quasi 2.000 professors no han accedit a les borses de treball per no tenir la capacitació lingüística en valencià, segons estableix una Ordre de 2013

Cs demana que els interins sense capacitació en valencià puguen seguir fent classe
06/03/2018 -

Ciutadans va presentar ahir una moció en les Corts Valencianes per a demanar que els docents interins que no tenen la capacitació lingüística en valencià puguen seguir impartint classes en les zones castellanoparlants que estan reconegudes en la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. En total són quasi 2.000 els professors que no han accedit a les borses de treball per no poder acreditar el seu nivell de valencià.

La proposta va ser presentada per la síndica del grup parlamentari, Mari Carmen Sánchez, després de la reunió que havia mantingut amb diverses desenes de professors que es troben en aquestes circumstàncies.

Un dels punts que inclou aquesta iniciativa és que les places d’especial dificultat siguen oferides “preferentment” a aquest col·lectiu del professorat, a més que insta al Consell a engegar un pla per a “possibilitar la qualificació lingüística” dels docents tenint en compte “la diversitat territorial”.

La situació d’aquest col·lectiu s’entén amb una Ordre del govern del Partit Popular en 2013 que regula la necessitat de la capacitació lingüística en determinats llocs de treball docents en centres dependents de la Generalitat. No obstant això, es va decidir que es començara a aplicar quatre anys després, el passat 1 de setembre de 2017. Encara així, la portaveu de Ciutadans va lamentar que l’actual Conselleria adjudicara les places al juliol, “deixant fora a quasi 2.000 docents interins per falta de capacitació en valencià”.

“Hi ha persones que porten més de 36 anys en el sistema educatiu i per un requisit lingüístic no se’ls pot expulsar de la borsa”, va opinar la diputada de Ciutadans Merche Ventura. Per això, la parlamentària va instar a “reflexionar” al Consell i a que readmeta a les persones “que ha expulsat del sistema”. I en aqueix sentit, va demanar que els 15 milions d’euros pressupostats per a la promoció del valencià es dediquen a la formació dels professionals.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + divuit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC