25n
25N
25N

Cs proposa un "ERTO en el Botànic" per a passar de 12 a 8 conselleries i suprimir alts càrrecs

Cs proposa un "ERTO en el Botànic" per a passar de 12 a 8 conselleries i suprimir alts càrrecs
28/04/2020 -

Ciutadans (Cs) ha proposat fer “un ERTO en el Botànic” en una situació com l’actual marcada per la crisi del coronavirus i poder alliberar així recursos per a la lluita contra la pandèmia. En concret, aposta per tornar “com a mínim” al nombre de conselleries que hi havia en 2015, passant de 12 a 8, i també reduir de 29 a 20 les secretaries autonòmiques i de 83 a 50 les direccions generals.

Així ho ha avançat el seu portaveu en Les Corts, Toni Cantó, qui ha assegurat que el Govern valencià “ha d’assumir els mateixos sacrificis que estan assumint els valencians i les empreses valencianes”.

A més, ha manifestat en una roda de premsa telemàtica que espera que el Consell s’abaixe el sou, com han fet els diputats autonòmics, i ha proposat “fer un volt als pressupostos de la Generalitat, que no poden ser els mateixos” que els que es van aprovar, i alliberar 3.000 milions per a lluitar contra la pandèmia i “cobrir les necessitats dels valencians”.

Preguntat sobre si aqueix ERTO polític és una línia roja per a negociar el gran pacte de reconstrucció, Cantó ha assenyalat que no li agradaria posar línies roges “abans si més no de saber si s’obrirà aqueixa comissió mixta” que ells proposen entre Les Corts, el Consell i la societat civil.

“Estic obert al fet que se’m demostre que podem estalviar més diners d’una altra manera”, ha incidit, però ha subratllat que l’administració ha de ser un exemple i assumir “sacrificis” com els ciutadans.

Respecte a quines són les conselleries que suprimiria, ha indicat que li agradaria que quedaren fins i tot menys de 8 i té clar que caldria acabar amb Transparència (Rosa Pérez, EUPV) i amb Habitatge (Rubén Martínez Dalmau, Podemos) mentre que, per exemple, es podrien unir Hisenda i Economia.

“El bo seria que això ho estudiàrem també en aqueixa comissió mixta”, ha apuntat el dirigent de Cs, que ha precisat que és partidari que en ella economistes i altres experts expliquen quin hauria de ser la dimensió de la reestructuració.

Preguntat sobre si considera que a Madrid, on governen amb el PP, també s’hauria de dur a terme aqueixa reestructuració, ha indicat que tots els governs hauran de revisar les seues estructures i entendre que aquesta és “una economia absolutament d’emergència”. “Totes les administracions, sense excepcions, hauran d’escometre un pla seriós d’aprimament, estic convençut que això arribarà”, ha postil·lat.

En la seua opinió, “no es pot sostenir un Govern amb 22 ministeris i un Consell amb 12 conselleries”, ja que “cal parlar clarament: ve una crisi econòmica com no hem conegut els espanyols en tota la nostra història democràtica”.

DEMANA DEIXAR DE COSTAT LES “NEURES” POLÍTIQUES

Preguntat sobre la petició d’Hosbec de dimissió de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per les seues paraules sobre la necessitat de repensar el turisme que “reporta molts beneficis a uns pocs”, ha apuntat que ell no demanarà la seua dimissió, però sí que Compromís i Podem “deixen a un costat els seus neures polítiques”.

“No demanaria la dimissió, però sí que es lleven de damunt aqueixa terrisseria ideològica que l’única cosa que farà és entorpir la recuperació”, ha agregat.

Respecte al relleu d’Ángela Ballester en l’àrea d’Habitatge que dirigeix Rubén Martínez Dalmau, ha indicat que ell no es fica “amb les porgues dels comunistes de Podemos” i ha indicat que el que li agradaria escoltar del conseller i vicepresident segon és que no necessita una conselleria com aqueixa per a fer el seu treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 13 =