25n
25N
25N

Cs denúncia que l'Ajuntament "reté" 8,2 milions recaptats des de 2008 per la contribució de Bombers

Cs denúncia que l'Ajuntament "reté" 8,2 milions recaptats des de 2008 per la contribució de Bombers
14/09/2019 -

Cs denúncia que l’Ajuntament “reté” 8,2 milions recaptats des de 2008 per la contribució de Bombers

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de València Narcís Estellés ha denunciat que hi ha “més de 8,2 milions d’euros en tributs generats pel servei de Bombers del Consistori que estan emmagatzemats sense gastar des de 2008, mentre el cos pateix històricament una escassetat de recursos i inversions”.

Segons Estellés, “la resolució signada pel regidor Ramón Vilar el 25 de juliol de 2019 confirma que l’Ajuntament té diners en el calaix, recaptat entre 2008 i 2018, perquè no sap gastar-lo. Existeixen els projectes de despeses però no s’executen les inversions”, ha criticat.

L’edil ha anunciat que el seu grup va presentar una moció en la pròxima comissió de Participació, Drets, Innovació Democràtica i Protecció Ciutadana “per a exigir que es materialitzen les inversions en els mateixos Bombers”.

“Els bombers necessiten millorar els seus recursos i les seues condicions de treball”, ha expressat, al mateix temps que ha asseverat que la llei d’Hisenda Local “obliga a l’Ajuntament al fet que tots els diners que recapte per la contribució especial de bombers revertisca en una millora del servei i, en lloc de gestionar els diners públics, ho estan retenint”.

En aquest sentit, Estellés ha censurat que l’actual portaveu del PSPV i exedil de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez, i la seua predecessora, Anaïs Menguzzato, “van demostrar en el seu pas per bombers la seua incapacitat per a invertir el pressupost disponible”. “Hi ha cinc milions d’euros recaptats en 2012 que van romandre intactes en l’última legislatura del PP i en la legislatura del tripartit”, ha denunciat.

“DEFICIÈNCIES QUE ARROSSEGA EL SERVEI”

El regidor de Cs ha destacat que la situació “encara es va agreujar més després de l’anunci del PSOE de apujar els impostos”. Segons ha indicat, la recaptació prevista per la contribució especial de bombers “sobrepassarà en 2020 els 3,2 milions d’euros, la qual cosa suposa més d’un 7% més que el pressupostat per a aquest exercici”.

Finalment, Estellés ha exigit al nou regidor delegat de prevenció i extinció d’incendis, Aarón Cano, que “demostre què vol fer amb els bombers”. “Li proposem un termini de 12 mesos perquè gestione tenint molt presentes les deficiències que arrossega el servei”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =