25n
25N
25N

Ciudadanos (C's) proposa atorgar la Distinció al Mèrit Esportiu a l'atleta il·licitana amb Síndrome de Down Sara Marín

Ciudadanos (C's) proposa atorgar la Distinció al Mèrit Esportiu a l'atleta il·licitana amb Síndrome de Down Sara Marín
16/08/2016 -

Ciudadanos (C’s) en Les Corts ha proposat a tots els grups parlamentaris elaborar una declaració conjunta perquè Les Corts considere concedir la Distinció al Mèrit Esportiu de la Generalitat Valenciana a Sara Marín. L’atleta il·licitana amb Síndrome de Down “és el clar exemple de l’esforç, la dedicació, el lliurament i la lluita per la inclusió, així com un referent per a les persones amb o sense discapacitat”, tal com ha afirmat el portaveu de Cultura de C’s, Alberto García, qui ha mostrat la seua “satisfacció davant el bon acolliment de la iniciativa per part de la resta de partits polítics amb representació en la Càmera”.

Sara Marín ha aconseguit guanyar nou vegades el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica en categoria individual de forma consecutiva des del 2008 i ha aconseguit cinc medalles d’or en la primera Olimpíada per a persones amb Síndrome de Down, els Trisome Games, celebrada a Florència. A més, compta amb medalles en els quatre aparells en els quals ha competit, pilota, cércol, cintes, maces i categoria general. “Des que va començar a practicar gimnàstica rítmica amb tres anys fins a l’actualitat, Sara ha aconseguit ser campiona d’Espanya durant nou anys consecutius i ha sigut guanyadora d’altres set campionats col·lectius”, ha explicat el també portaveu adjunt de C’s. “És de justícia reconéixer a través de Sara la constància i demostrar que la integració i el desenvolupament personal i professional per a persones amb discapacitat és possible”, ha afirmat García.

El Consell Superior d’Esports va nomenar a Marín en 2011 com una de les millors esportives femenines discapacitades en l’àmbit nacional i en 2014 va obtenir el premi de millor esportista amb discapacitat de l’any de la Diputació d’Alacant. “La Distinció al Mèrit Esportiu de la Generalitat Valenciana que Ciudadanos proposa és probablement solament una més entre els seus èxits, però simbolitza l’orgull i l’aplaudiment dels valencians per una de les esportistes més importants de la història de la Comunitat i també per a totes aquelles persones amb discapacitat que cada dia lluiten per a superar les seues limitacions i derrocar barreres i prejudicis”, ha recalcat García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =