25n
Orgull
Orgull

Ciutadans critica que el curs escolar comença "amb 12.000 xiquets en barracons"

EP

Ciutadans critica que el curs escolar comença "amb 12.000 xiquets en barracons"
08/09/2019 -

La diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu d’Educació de la formació en Les Corts, Merche Ventura, ha criticat que el curs escolar 2019-2020 comença “amb les promeses incomplides” del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i “amb més de 12.000 xiquets i xiquetes en barracons”.

Ventura ha denunciat a més la “imposició lingüística”, els “criteris tancats” per a l’admissió en els centres i la “falta de recursos per a complir amb una educació inclusiva i de qualitat”.

“El curs comença amb més problemes que l’any anterior”, ha assenyalat en un comunicat, al mateix temps que ha denunciat que el Consell “està més preocupat a saber en quina llengua es comunica l’alumnat que a oferir unes condicions dignes o acabar amb el fracàs escolar”.

Ventura ha explicat que “a més de no complir amb la promesa d’acabar amb els barracons, el departament d’Educació no ha dotat dels recursos humans suficients a l’educació inclusiva i a la lluita contra l’assetjament escolar”.

“Per contra, Marzà sí que augmenta la inversió a imposar una llengua, com demostra que hi haja més de 200 col·legis amb un projecte experimenten en el que no s’estudia en castellà”, ha asseverat.

Així mateix, ha afegit que és “fonamental” aprovar una llei de plurilingüisme “real i consensuada entre tots els agents que garantisca l’ensenyament del valencià, el castellà i l’anglés”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 13 =