25n
25N
25N

Ciutadans critica que Ajuntament de València adjudique un estudi d'usos de la Ciutat de l'Artista Faller "d'esquena al Gremi"

Ciutadans critica que Ajuntament de València adjudique un estudi d'usos de la Ciutat de l'Artista Faller "d'esquena al Gremi"
28/11/2020 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha criticat que el Consistori ha adjudicat la redacció d’un estudi d’usos de la Ciutat de l’Artista Faller (CAF) a una empresa privada, “d’esquena al Gremi” d’artistes. Per això, ha demanat explicacions a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Giner ha manifestat que li sembla “una falta de respecte a una institució tan important com és el Gremi d’Artistes Fallers el fet d’adjudicar un estudi d’usos a una empresa privada”.

“La delegació de Cultura Festiva ho va contractar fa dues setmanes mitjançant un contracte menor per a fer l’estudi en tres mesos i esperem que avisen a la directiva del Gremi per a comunicar-lo i donar-los una explicació”, ha detallat Giner.

El portaveu de Ciutadans ha remarcat que a la fi de 2015 tots els grups polítics, a proposta de Cs, van signar un acord amb una sèrie de mesures per a revitalitzar la Ciutat de l’Artista Faller, però ha lamentat que “gairebé sis anys després poques han estat les mesures executades”. “Si seguim així no aconseguirem treure del forat a un dels col·lectius més importants de les Falles”, ha apuntat.

Segons ha indicat Cs en un comunicat, una de les mesures que està “bloquejada” és el Pla Especial que desenvolupa la delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana, “perquè la Conselleria d’Educació no respon a les peticions de l’ajuntament sobre l’ús dels espais”. “Són els terrenys on es podrien ampliar les naus dels artistes fallers”, ha precisat el portaveu de Cs.

Finalment, Giner ha recordat a Ribó que la Universitat de València va realitzar un llibre blanc per al Gremi d’Artistes Fallers “que s’ha d’actualitzar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =