25n
25N
25N

Cs exigeix al Consell que intercedisca davant el Govern per a agilitar l'arribada d'ajudes als afectats per la DANA

Cs exigeix al Consell que intercedisca davant el Govern per a agilitar l'arribada d'ajudes als afectats per la DANA
11/03/2020 -

El Grup de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha presentat una proposició no de llei per a sol·licitar al Consell que intercedisca davant el Govern central i emprenga accions a favor els afectats de la DANA en la Comunitat Valenciana “per a la gestió i coordinació de les ajudes i recursos destinats a les poblacions i persones perjudicades”, ha detallat la diputada María Quiles.

La primera de les mesures sol·licitades, segons ha indicat la formació en un comunicat, “és instar al Consell de Ministres a la declaració de zona catastròfica i construir una taula de treball per a la coordinació efectiva de tota l’ajuda que se’n vaja a destinar a la reparació dels danys de la DANA”.

Així ho ha explicat Quiles, que ha reclamat a més que en aquest espai de coordinació estiguen representats tots els afectats i organismes i institucions competents “per a canalitzar per una sola via els fons assignats”.

La diputada ha defensat que la “fi primordial” ha de ser, d’una banda, “abordar amb compensacions l’impacte econòmic negatiu que s’ha produït en haver-se arruïnat el sector agroalimentari a la comarca de la Vega Baixa, amb la consegüent reducció d’ocupacions i la necessària recuperació de les terres devastades”.

Quiles ha demanat també “suport per a les famílies afectades pel desbordament del llit del riu Segura i una compensació per la pèrdua de negocis, molts d’ells regentats per xicotets autònoms, que s’han vist negats pel llot”.

La diputada de Cs ha exigit que es done resposta a aquesta proposta “al més prompte possible, atés que va anar al setembre quan el temporal va deixar al seu pas més de 10.000 persones afectades i 6 víctimes mortals i importants danys en el teixit empresarial i en l’agricultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa