25n
25N
25N

Rocafort, en un "escenari obert" on Ciudadanos té la clau per a formar govern

L’alcalde socialista, Víctor Jiménez, assegura que l’important és “construir, no destruir” amb un govern de consens, mentre que Guillermo José (Ciudadanos) té el pes per a conformar el nou govern

Rocafort, en un "escenari obert" on Ciudadanos té la clau per a formar govern
05/06/2019 -

Les passades eleccions municipals de Rocafort del 26M van tindre un nom protagonista: Víctor Jiménez. L’alcalde socialista en funcions va guanyar els comicis locals després d’aconseguir 5 escons, un més que el PP, que va ser la força més votada en 2015, per la qual cosa tindria més fàcil mantindre la vara de comandament. No obstant això, la caiguda de Compromís, que s’ha quedat a les portes de l’ajuntament, i l’entrada de Vox amb un seient, deixen un escenari fragmentat tant a nivell de blocs com de partits en el qual sorgeix un altre protagonista: Guillermo José, de Ciudadanos.

Víctor Jiménez assegura estar molt content amb els resultats que va obtenir en les urnes en les eleccions municipals de Rocafort: “El PSOE ha sigut la llista més votada, puja molts vots i aconsegueix un regidor més, a molta diferència del PP -300 vots-. Estem en un escenari de gran fragmentació, però ens sentim còmodes perquè som la força majoritària i creiem que és positiu que calga buscar consens per a formar govern amb altres partits”.

En aquest sentit, l’edil reconeix estar en un “escenari obert”, però que, des del PSOE, estan disposats “a negociar per a aconseguir acords on hi haja pluralitat“. Davant possibles pactes, explica que encara no s’ha parlat amb profunditat, sinó que hi ha hagut “breus contactes” i que es reuniran amb tots perquè “l’important és construir i no destruir, amb consens”. “La nostra única línia roja és Vox”, aclareix.

I és que la corporació formada per PSOE, Compromís, Independents per Rocafort i Guanyem ja no podria tindre majoria absoluta després de l’eixida de Compromís i d’Independents, doncs la suma dels que queden seria de 6 escons, enfront dels 7 necessaris per a la majoria absoluta.

D’aquesta manera, Ciudadanos és la clau per a formar el nou govern amb els seus 2 escons. Així ho reconeix i celebra el seu candidat, Guillermo José: “Són resultats molt positius. Tenim la força que no hem tingut durant aquesta legislatura perquè ara som la clau del govern i actuarem pensant en els interessos de Rocafort”.

Així, José afig que han conversat amb tots i que decidiran a qui donar suport i quin paper jugar després de valorar què s’ha aconseguit en aquests quatre anys en què, afig, Ciudadanos ha sigut molt important en qüestions com la rebaixa de l’IBI, la fusió dels dos clubs de futbol o en algunes obres.

De moment, manté que tractarà d’aconseguir “el millor” per al poble, encara que la decisió final la prendrà Toni Cantó com a màxim representant del partit a la Comunitat Valenciana, segons la seua normativa interna. “No descartem que governe el PSOE en minoria i estar en l’oposició vigilant la seua gestió, ni tampoc formar govern amb PP”, assegura, i apunta que la seua decisió es basarà en el programa, no en les butaques que puguen ocupar o no.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 5 =

CCCC
activem alfafar