25n
25N
25N

Ciudadanos se suma al Govern del Rialto per a aprovar els Pressupostos Municipals de 2021

El Ple ha aprovat inicialment el projecte inicial d’aquests comptes, que pugen a quasi 915 milions d’euros

Ciudadanos se suma al Govern del Rialto per a aprovar els Pressupostos Municipals de 2021

El ple de l’Ajuntament ha aprovat, aquest matí, el projecte inicial dels Pressupostos Municipals per a 2021, uns comptes que aconsegueixen els 914.888.748,34 euros, i que es converteixen en els millors de la història del consistori amb un increment de 17 milions respecte a l’exercici actual. Encara que aquesta aprovació inicial no ha comptat amb el suport del PP i Vox, el Govern del Rialto (Compromís i PSPV) han signat un acord amb el grup de Ciudadanos.

L’acord s’ha signat aquest matí prèviament a la celebració del Ple, en les dependències d’Alcaldia. L’han signat l’alcalde, Joan Ribó, els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, així com el portaveu de grup municipal Ciudadanos, Fernando Giner. “És moment de deixar sigles partidistes i arribar a acords”, ha assenyalat Ribó, i ha afegit que “hem abordat un procés de diàleg sincer i constructiu, pensant en els nostres barris, que augmenta en un mínim de 15 milions d’euros les ajudes a autònoms i PIMES, a la creació d’ocupació i a les indústries culturals”.

Així mateix, ha destacat, “augmentem l’ajuda a l’escolarització dels xiquets i xiquetes entre els 0 i els 3 anys amb 4,75 milions d’euros, i ens comprometem a crear una nova escoleta infantil. A més, tal com es contempla en el document signat, se suspenen o modulen les taxes de contingut econòmic per a compensar les restriccions a l’activitat econòmica associades a la pandèmia”.

Amb aquest acord, el Govern municipal es compromet a la introducció de bonificacions verdes en l’Impost de Béns immobles (IBI) i el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a fomentar les inversions en eficiència energètica i utilització d’energies netes; la modificació del calendari tributari per a ampliar els termes voluntaris de pagament d’impostos fins al 30 de juny; o a “destinar partides al llarg de l’any, una part dels nous recursos disponibles que no tinguen com a destí inversions finalistes contemplades en l’esmentat acord de la Comissió de Reconstrucció de la ciutat”.

Per part seua, el portaveu de Ciudadanos, Fernando Giner, ha explicat que “encara que no ens necessitaven per a prendre decisions, era moment de dialogar perquè així hem sigut de màxima ajuda per a autònoms i pimes“. En aquest sentit, ha assenyalat que “hem incorporat un mínim de 15 milions en ajudes directes”, però a més “hem defensat una línia d’ajudes per a les activitats culturals i hem aconseguit, amb aquest acord, que el mes de juliol s’incorpore dins de les ajudes del xec escolar”.

Finalment, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha assegurat que “si alguna cosa caracteritza València és l’acord, el diàleg, el consens, i la capacitat d’asseure’ns partits diferents i buscar en quines qüestions sumem i no en quines qüestions restem. Amb eixa voluntat d’arribar a acords, d’ampliar la visió de govern hem començat converses amb els grups de l’oposició i vull agrair que el grup Ciudadanos haja entés eixa voluntat perquè és el moment d’incloure i no excloure”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − cinc =