caixa popular

La ciutadania decideix el seu model de ciutat amb 7 milions d'euros del pressupost municipal

La ciutadania decideix el seu model de ciutat amb 7 milions d'euros del pressupost municipal
06/10/2017 -

La consulta a la ciutadania perquè s’involucre, de nou, en les decisions que pren el govern municipal, participe i decidisca inversions que es realitzaran a la ciutat i als pobles de València durant l’any 2018 comença el pròxim dia 18. Entre les principals novetats de la tercera convocatòria d’aquest procés participatiu, #decidimVLC, destaquen que els projectes poden estar vinculats a un espai concret o una zona més amplia. Inclòs poden afectar tota la ciutat, amb una quantia màxima de 7 milions d’euros, que és el pressupost total destinat a esta iniciativa. Les propostes d’inversió poden ser presentades per la ciutadania i també per l’Ajuntament.

La regidora delegada de Participació Ciutadana, Neus Fábregas, ha donat a conéixer hui les bases reguladores d’aquest procés participatiu, que s’han aprovat a la Junta de Govern Local amb el nom de “consulta Ciutadana d’inversions per a la ciutat i els pobles de València, perquè els projectes no s’han d’ajustar a una àrea geogràfica concreta com passava en les dues anteriors convocatòries en les quals només es podien presentar propostes per al districte”.

“En aquesta ocasió, si hi ha ciutadania que vol pensar en un entorn pròxim i vol presentar una proposta per eixe espai podrà fer-ho, però també tindrà cabuda altres propostes més amples que afecten diferents barris o al conjunt de la ciutat”, ha manifestat la regidora.

Pel que fa a les fases del procés, del 18 d’octubre al 8 de novembre es podran presentar els projectes amb el recolzament que precisen (100 avals, en el cas de ser impulsat per la ciutadania, o de 200 si es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament”. Del 9 al 30 de novembre es durà a terme la valoració tècnica, jurídica i econòmica. I de l’1 al 15 de desembre la ciutadania votarà.

A aquest respecte, els vots seran individuals i podran donar suport aquelles propostes valorades com viables pels servicis tècnics fins a esgotar el pressupost total disponible, els 7 milions esmentats.

Per últim, la regidora ha parlat dels agents socials com a eina de transmissió per a impulsar la participació en aquesta consulta ciutadana per a decidir inversions que començaran a executar-se en 2018, i ha destacat l’objectiu de la present convocatòria de decidimVLC que és “començar a pensar un model de ciutat, amb un concepte global”.

“I amb eixe repte -ha conclòs. Encetem aquest procés participatiu, que també té un caràcter intern, ja totes les regidories poden presentar projectes per a la ciutat i els pobles de València per rebre el suport de la ciutadania”.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tres =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris