25n
25N
25N

La Ciutat de la Justícia es prepara per a l'ona de juís suspesos després de l'incendi

Comptarà amb set jutges més per a celebrar els més de 2.000 procediments ajornats

La Ciutat de la Justícia es prepara per a l'ona de juís suspesos després de l'incendi
09/01/2018 -

2.000 juís es van suspendre per l’incendi que va afectar a part de l’edifici de la Ciutat de la Justícia el 10 de setembre de l’any passat, que va perjudicar a més de 3.000 expedients i 8.000 toms dels jutjats de Primera Instància del complex. Ara, la Ciutat de la Justícia posa en marxa un pla per a recuperar el temps perdut i desembossar aquests judicis ajornats.

El complex comptarà amb set jutges més per a reforçar els jutjats de Primera Instància (3), Social (2) i Penal (2), amb l’objectiu de celebrar en els pròxims dos mesos tots aquests procediments judicials, dins d’un calendari establit pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) de juís, vistes i compareixences.

El projecte, que ha sigut organitzat pel Deganat de València i aprovat pel TSJCV, pretén “reduir al mínim el perjudici causat al ciutadà com a conseqüència de l’incendi” i “la reconstrucció dels expedients destruïts, desapareguts o no localitzats després de l’incendi”, segons el degà dels jutges, Pedro Viguer.

A més, obres en la Ciutat de la Justícia

El pla per a agilitzar els procediments coincidirà amb algunes remodelacions de la Ciutat de la Justícia, en les quals la Generalitat invertirà més de 90.000 i que preveuen dividir en dos espais la sala Tirant i instal·lar unes noves portes giratòries en l’accés principal a l’edifici.

Els canvis es faran durant les pròximes setmanes. D’una banda es vol instal·lar un sistema d’envans mòbils per a dividir en dos la Sala Tirant i, d’aquesta forma, optimitzar el seu ús, ja que actualment només permet utilitzar-la per a la celebració de vistes orals amb gran nombre de parts actuants, quedant en la resta d’ocasions com a espai perdut. D’aquesta forma, es podran celebrar dos juís de xicotetes dimensions simultàniament mentre que es podrà recuperar l’espai original quan es tracte de grans processos judicials.

D’altra banda, es col·locaren dues portes giratòries automàtiques en l’accés principal, per a permetre un accés més còmode als usuaris i, alhora, millorar la seguretat. En aquest cas, les obres es portaran a terme en un termini màxim de tres dies i fora de l’horari laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

bombers
Valencia activa