25n
25N
25N

Ribó visita els tallers de la Ciutat de l'Artista Faller

Ribó visita els tallers de la Ciutat de l'Artista Faller
03/03/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, participarà en la plantà al tomb de la falla municipal d’enguany, segons ha confirmat durant la visita que ha fet aquest matí a alguns dels tallers de la Ciutat de l’Artista Faller en companyia de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, així com de diversos membres de la corporació municipal.

“Veure el treball dels artistes fallers per a mi és molt important”, ha explicat Ribó, qui ha volgut ressaltar com d’impactant és la falla municipal d’enguany, durant la visita al taller on està agafant cos. “M’ha impressionat especialment i en veure tots els dissenys que han fet els artistes m’ha recordat al museu de Leonardo da Vinci a França. És molt bonic”, ha afirmat l’alcalde mentre contemplava alguns dels remats de l’obra que estan enllestint Manolo Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martín Huguet, José Aguilar i Marisa Falcó i Paco Pellicer, de Fet d’Encàrrec.

A més a més, Ribó ha volgut sumar-se a l’espectacular plantà al tomb de la falla municipal, de 41 metres d’alt, el pròxim dissabte dia 11 de març a partir de les 18 hores. “Vull participar en eixa pujada de la falla perquè serà un símbol molt bonic que moltes persones treballem alhora per muntar la falla i pujar-la. Té un simbolisme molt especial que jo vull ressaltar: el treball col·lectiu dels valencians i les valencianes per a fer unes festes integradores, que ja podem dir amb tota la força que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i que seran històriques en aquest 2017”, ha assegurat.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha afirmat que la falla municipal d’enguany és una obra col·lectiva que respon a un nou procés de selecció sense vot polític i a criteri d’entitats falleres i artístiques. “Enguany s’ha triat una falla molt arriscada, no només per la seua altura, sinó també per la crítica, perquè suposa el retorn de la sàtira. La falla municipal si no parla i no mossega pot ser art però no una falla. Estem molt satisfets del treball que estan fent Manolo Garcia i tot l’equip d’artistes en aquesta falla municipal que suposarà una fita històrica en la festa de les Falles”, ha afirmat el regidor.

D’una altra banda, el també artista de la falla municipal Paco Pellicer ha assegurat que es farà una convocatòria perquè els veïns i veïnes de la ciutat aporten cadires de fusta “perquè pretenem que siga la gent qui aporte el combustible per a aquesta falla municipal, recuperant l’esperit de l’estoreta velleta i permetent que se senten representats i representades també”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 12 =