Citats a declarar al president del Consell de CVMC i la directora d'À Punt per una querella per prevaricació del PP

Guardar

cvmc_ep
cvmc_ep

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna (València) ha citat a declarar en qualitat de querellats al president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, arran de la querella presentada pel PP per prevaricació tant en l'adjudicació d'un contracte per 1,3 milions a una empresa per a la producció d'una sèrie com en contractes menors subscrits amb deu persones físiques i de tres directius sense complir els principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat.

En un acte del passat 26 d'abril, al qual ha tingut accés Europa Press, el jutjat admet a tràmit la querella, interposada pel diputat del PP Jorge Bellver, i acorda la declaració de Soriano i Marco per al 20 de juny a les 10.00 hores.

A més, sol·licita a la CVMC i a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) que en 15 dies remeten còpia íntegra dels expedients del contracte amb la productora de la sèrie, dels contractes menors subscrits entre 2017 i 2018 amb deu persones que posteriorment van ser treballadors i dels de tres directius: el de Contingut i Programació; d'Explotació i Enginyeria i de la responsable d'Informatius.

Així mateix, dóna trasllat d'aquestes actuacions al ministeri fiscal perquè emeta un informe en relació a la declaració d'aquesta causa com a complexa. La resolució no era ferma i contra ella cabia la presentació de recurs.

En la querella, el diputat 'popular' al·legava que la CVMC, representada per Soriano, va adjudicar un contracte per 1,3 milions d'euros a Mediterrani Mitjana Entertainment per a produir 'La Tramuntana', una sèrie de 13 capítols, procediment que no va ser públic, ni obert a la concurrència competitiva ni del qual va haver-hi publicitat.

SENSE SOLVÈNCIA TÈCNICA NI ECONÒMICA

Al mateix temps, argumentava que per a la signatura del contracte no es va tindre en compte la solvència tècnica ni econòmica de l'adjudicatària, que en 2017 presentava una xifra de negoci de 4.500 euros i a la qual la CVMC va pagar, als pocs dia de subscriure-ho, 409.502 euros "sense que conste la recepció de cap treball o prestació del servei".

Per això, el parlamentari qualificava d'"arbitrària" aqueixa adjudicació, i feta "de forma il·lícita" i "temerària" en tractar-se de "diners públics". En aquesta línia, apuntava que el Síndic de Comptes també va denunciar aqueix pagament anticipat en el seu Informe de Fiscalització.

En segon lloc, denunciava contractes menors a deu persones --per import de 5.995 euros-- per a la realització d'"informes" o "estudis" adjudicats "a dit" als qui després es tenia intenció de contractar, sense respectar els principis d'"igualtat, mèrit o capacitat", i que van ser contractes que després van guardar estreta relació amb la labor que van desenvolupar com a empleats. Entre ells, figuren els de productores, subdirectora de programació i informatius, periodista, cap de redacció o director de continguts i enginyeria.

Per al diputat, es tracta de contractes que evidencien l'"arbitrarietat" i la "irregularitat" de la contractació. En el mateix cas es trobaria la "contractació arbitrària" de personal directiu i sense el procediment legalment previst, és de dir "a dit".

Destacats