25n
Orgull
Orgull

Com sol·licitar cita prèvia per a la vacuna contra la grip a la Comunitat Valenciana

Desde el inicio de la campaña, Sanidad ya ha administrado 277.000 dosis de vacuna contra la gripe

Com sol·licitar cita prèvia per a la vacuna contra la grip a la Comunitat Valenciana
16/10/2020 -

Vacunar-se contra la grip és, més que mai, fonamental per a evitar que puga produir-se un col·lapse sanitari, tenint en compte l’actual situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, però també per a evitar complicacions en persones considerades de risc. Des de Sanitat ho saben i, per aquest motiu, s’han proposat aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari, i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.

En aquesta ocasió, la campanya de vacunació contra la grip s’ha avançat a principis d’octubre i, a més, s’estendrà fins al 31 de gener de 2021. D’aquesta manera, la previsió que remena la Conselleria de Sanitat és distribuir 1.256.100 dosi als grups de risc. I és que no només ha quedat demostrat que la vacuna contra la grip és segura i eficaç, sinó que, com recorden, “la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarassades”.

Però, com sol·licitar cita per a la vacunació contra la grip a la Comunitat Valenciana? A través de l’app GVA+Salut, la ciutadania podrà demanar cita prèvia. Així mateix, també es podrà sol·licitar a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat. A més, per a facilitar la vacunació, s’han generat agendes als centres de salut per a ordenar l’administració de la vacuna, i ja s’ha començat a telefonar a les persones de risc per a donar-los cita.

Qui són els grups de risc? Els col·lectius considerats de risc són similars als de l’any passat, és a dir, persones majors de 65 anys; persones menors de 65, però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques com a patologies cardiovasculars, respiratòries, renals, immunodepressió, diabetis o obesitat mòrbida; embarassades; i personal de serveis essencials com a personal sanitari, bombers, policia local, policia nacional, etc.

Des de l’inici de la campanya, 26.940 treballadors i treballadores sociosanitaris ja s’ha vacunat, la qual cosa suposa una cobertura del 38,27%. Així mateix, 193.039 persones majors de 64 anys s’han posat la vacuna, és a dir, el 19,64%. La major part de les dosis administrades, el 48,74% (135.051 dosi), ha sigut a persones amb patologia cardiovascular i respiratòria.

No obstant això, encara queda molt de treball al davant. Així, des de Sanitat ja han informat que es distribuiran les següents dosis: a Castelló, 139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A les quals cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’aquestes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat.

Més informació

2 comentaris

 1. Manuela García Pérez
  Manuela García Pérez octubre 17, 10:18

  Mi marido tiene 86 años y no consigue que le vacunen. Pertenece a Asisa ya que es funcionario de enseñanza, y en los centros en que otros años le han vacunado le dicen que no tienen vacunas. Hemos intentado que lo vacunen en el ambulatorio de la Seguridad Social de Benimaclet y nos han dicho que no vacunen a los mutualistas. Mi marido por su edad está en el grupo de riesgo al que desde todos los medios de comunicación piden que se vacunen, pero cuando quieres hacerlo no te atienden ¿me pueden decir que tenemos que hacer para que lo vacunen?

  Resposta al teu comentari
  • María
   María octubre 21, 23:14

   Según lo que a mí me han dicho, debe ir a su médico de cabecera de ASISA a que le haga un volante y, una vez conseguido, pedir hora para vacunarse en la clínica Quirón o en alguna otra clínica que le sabrá indicar su médico.

   Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − un =