25n
25N
25N

Un nou circuit saludable a Tarongers

Un nou circuit saludable a Tarongers
06/06/2018 -

Coincidint amb el Dia Mundial del Running, aquest matí ha sigut presentat el nou circuit saludable de Tarongers, en un acte a què ha assistit l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora d’Esports, Maite Girau, junt amb la directora de Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i els vicerectors Antonio Ariño, de la Universitat de València, i José Luis Cueto, de la Universitat Politècnica de València. Aquest circuit té un traçat de 2.200 metres que discorren al costat de les dues universitats públiques de València i és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Trinidad Alfonso signat al desembre del passat any.

«L’apertura d’aquest circuit saludable al costat de les dues universitats reflecteix molt bé com la cultura de córrer avança en la nostra ciutat. Per a comprovar-ho basta simplement amb baixar al riu qualsevol dia i veure com el primer circuit de running, que vam posar en funcionament fa ja tres anys, a voltes està molt saturat, la qual cosa és molt bon senyal», ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, en aquesta presentació. «Vull celebrar la col·laboració d’entitats privades per promoure iniciatives i infraestructures esportives, perquè és fonamental, i ressaltar que des de l’Alcaldia de València volem treballar amb eixes entitats per potenciar una pràctica que és fonamental per a la cultura i per a la salut de les persones».

Ha destacat igualment l’alcalde que els primers beneficiaris d’aquest circuit seran els universitaris i universitàries, als quals facilita una connexió amb el mar en la pràctica del running. També s’ha referit a altres rutes i camins escolars saludables que s’han creat i seguiran creant.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, ha assenyalat que aquesta intervenció, amb un pressupost de més de 300.000 euros, «ha suposat reordenar i fer tangible eixe concepte de València Ciutat del Running, posant una ruta que ja existia i que els corredors i caminants ja usen, i donar-li valor afegit també perquè quan la gent vinga de fora comprove que, efectivament, aquesta és una ciutat del running preparada per a córrer i amb més infraestructures cada vegada».

Ha afegit que s’ha millorat l’espai urbà, s’han plantat arbres i s’ha aprofitat la reorganització per a situar millor part del mobiliari urbà, el que afig valor no solament per a aquells que corren i caminen sinó per a la resta de la ciutadania. La Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament han treballat conjuntament en aquest projecte que millora les possibilitats per córrer o caminar saludablement en la zona universitària, alhora que contribueix a una millor ordenació dels diferents usos de la via pública, partint d’una ruta ja existent que ara guanya visibilitat i atractiu per a la ciutadania i els visitants de València.

Al llarg dels 2,2 quilòmetres de ruta, a més de la senyalització per a l’ús de corredors i d’indicacions de distància cada 100 metres, s’han instal·lat dos punts d’estiraments i exercicis de força, quatre fonts com a punts d’hidratació, 91 arbres per millorar l’entorn i incrementar les zones d’ombra en aquesta via i s’han cobert 42 escocells per facilitar el pas de corredors o veïns.

El nou Circuit Saludable de Tarongers permetrà compatibilitzar l’ús esportiu amb el de vianants, facilitant la convivència tant amb el ja existent carril-bici, com amb el trànsit per als vianants de la zona. A més, millora de les condicions ambientals, substituint l’arbrat per exemplars de major port i creant ombra, tant al llarg del recorregut com en les zones biosaludables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − deu =

CCCC
torrent