25n
25N
25N

Cinema Jove presenta el cartell de la 34a edició

Cinema Jove presenta el cartell de la 34a edició
17/05/2019 -

El Festival Cinema Jove va revelar ahir la imatge de la 34a edició en la festa de presentació celebrada a Convent Carme, a la qual va assistir el conseller Vicent Marzà. La imatge està signada per l’artista plàstic i il·lustrador David de las Heras (Bilbao, 1984) en col·laboració amb la directora d’art del festival, Julia Valencia.

El cartell d’enguany integra el retrat, els espais íntims i la fantasia per a donar com a resultat una imatge plena de simbolisme. Segons la directora d’art del festival, Julia Valencia, “començàrem creant un concepte que conjuminara les dues seccions especials d’enguany, els joves Coen i l’anime. A partir de la idea ‘Dimensió humana. L’escala de la irrealitat’ mesclàrem imatges provinents del realisme americà, el retrat i l’espai íntim amb la fantasia i la màgia que aportava l’anime i el simbolisme japonés”.

Aquesta idea enllaça amb dos aspectes que estan presents en l’obra de l’artista David de las Heras, el realisme del retrat clàssic i l’imaginari oníric i metafòric, per la qual cosa Julia Valencia ratifica que “David de las Heras era l’artista perfecte per a materialitzar aquest concepte”.

La idea principal que subjau darrere de la imatge és la butaca de cinema com a element íntim que transporta l’espectador a aquella altra dimensió que és el cinema. El pati de butaques es transforma en escates, i el seient mateix, en el drac, que simbolitza l’energia del moment previ a aquest ‘viatge’. Aquest espectador es materialitza en una dona que, segons Julia Valencia, “podria ser la protagonista d’un quadre de Hopper i que David i jo anomenem Benzaiten, per la deessa budista de les arts que sempre cavalca a lloms del seu drac”.

També trobem simbolisme en el color taronja fosc que fa referència a les butaques, però també als ‘torii’, els arcs dels temples xintoistes que marquen la frontera entre l’aspecte espiritual i el mundà. El resultat, segons la directora d’art, és “un cartell ple de simbologia forta i alhora subtil i elegant, com és la línia de Cinema Jove”.

En aquesta ocasió, a més, el procés creatiu ha sigut diferent per la mateixa tècnica pictòrica utilitzada per David de las Heras, ja que l’obra està realitzada sobre tela. Pel que fa a la creació del cartell, Julia Valencia assegura que “ha sigut una experiència carregada de màgia i fins i tot somnis compartits en la qual artista i directora artística ens hem nodrit mútuament.”

Programació i app

Durant la celebració, el director del festival, Carlos Madrid, va convidar els assistents a acudir al festival i va fer un recorregut pels aspectes més destacats de la present edició, entre els quals es troben les seccions oficials a concurs de llargmetratges, curtmetratges i websèries, la retrospectiva dedicada als germans Coen o el cicle dedicat a l’animació japonesa.

Tota aquesta informació la podran trobar els usuaris d’iOS i Android en la nova app de Cinema Jove, desenvolupada per l’empresa Promokore i que inclou tots els continguts programats pel festival. Entre les seccions de la nova app destaca el calendari que els usuaris podran personalitzar per a assenyalar les projeccions i els esdeveniments als quals vulguen assistir i tindre sempre a mà l’agenda actualitzada.

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i reconegut per la Federació Internacional de Productors de Films (FIAPF).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

museo prehistoria
museo prehistoria