25n
25N
25N

Cinema Jove tanca la seua 34 edició amb un creixement del 13%

En aquesta edició, el festival ha acollit a 1.194 assistents més que l’any passat, la qual cosa suposa un augment de quasi un 13 per cent

Cinema Jove tanca la seua 34 edició amb un creixement del 13%
11/07/2019 -

La 34 edició de Cinema Jove, el Festival Internacional de Cinema de l’Institut Valencià de Cultura, celebrat del 21 al 28 de juny, ha rebut un total de 10.121 espectadors. La xifra suposa un augment de 1.194 espectadors respecte als 8.927 de l’any anterior, quasi un 13 per cent més que en 2018.

“La varietat en la programació ha aconseguit atraure diferents seccions del festival a espectadors de gustos molt diversos, amb l’element comú de la joventut, públic objectiu d’aquesta mostra internacional de cinema”, ha explicat el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

Les seccions paral·leles dedicades a les set primeres pel·lícules dirigides pels germans Joel e Ethan Coen, “Els Joves Coen”, i al cinema d’animació japonés, “Els Déus de l’Anime”, que va registrar aforaments complets en 15 de les seus 18 sessions, han sigut les que han rebut un major acolliment. Però la gran notícia per al responsable del festival és que l’espai on més s’ha percebut l’increment en l’afluència de públic haja sigut el de la Secció Oficial de llargmetratges.

Carlos Madrid atribueix l’increment del públic assistent a l’esforç realitzat per part del comité de selecció del festival perquè l’edat dels protagonistes coincidisca amb la majoria del seu públic objectiu: “La major part de les pel·lícules a concurs en la Secció Oficial han sigut comptades per joves sobre joves, de manera que aquesta edició ha calat més per una identificació amb les preocupacions i les inquietuds generacionals”.

De fet, la Secció Oficial de Websèries també ha experimentat un major impacte aquest 2019. El director de Cinema Jove l’atribueix “al potencial d’un format curt, accessible i relativament nou”.

El públic que més ha confluït en les seccions oficials del festival, corresponents a curts, llargs i websèries, ha sigut el jove. A aquesta afluència ha col·laborat el contacte dels responsables de la mostra internacional de cinema amb el seu públic potencial, entre les iniciatives del qual destaca el reforç del jurat jove en el segon any que es convoca. Així, en 2019, a més de reprendre aquesta iniciativa en les seccions oficials de llargs i curts, s’ha ampliat a la de websèries. I, així mateix, s’ha incrementat el nombre de membres a 25: 10 responsables de premiar al millor llargmetratge; 10, al curtmetratge; i 5 a la websèrie més destacada de la Secció Oficial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − deu =