25n
25N
25N

El cinema de Luis García Berlanga protagonitzarà enguany les projeccions per a estudiants de La Mostra

El cinema de Luis García Berlanga protagonitzarà enguany les projeccions per a estudiants de La Mostra
08/02/2021 -

La 36ª edició de la Mostra celebrarà enguany el centenari del naixement del director valencià Luis García Berlanga dedicant el seu projecte educatiu a la figura del cineasta. Així, el festival dedicarà la secció “La Mostra dels Instituts” a la projecció d’algunes de les seues pel·lícules, que seran acompanyades d’una guia didàctica i una proposta de temes de debat per als instituts que hi participen.

“La Mostra dels Instituts” és una secció educativa del certamen que busca crear nous públics entre els espectadors més joves. L’equip del festival debat i comenta amb els estudiants la pel·lícula emmarcant-la en el seu context històric i social i obrint temes de debat. El format habitual se celebrava en sales de cine, però, en l’edició de 2020, es va haver de celebrar en format virtual a causa de la pandèmia. Enguany, la Mostra se celebrarà del 15 al 24 d’octubre i s’espera que la situació sanitària permeta tornar al format presencial.

Una vegada tancada la programació de la Mostra dels Instituts, s’obrirà el termini per tal que els centres educatius que ho desitgen s’hi puguen inscriure en la pàgina web.

Luis García Berlanga és una referència constant en la Mostra de València, que li va dedicar una retrospectiva ja en la seua primera edició, en 1980. D’aleshores ençà, el certamen ha projectat un cicle homenatge, ha realitzat exposicions al voltant de la seua figura i, fins i tot, Berlanga ha protagonitzat un dels seus cartells.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que “Luis García Berlanga va nàixer a València i és fill predilecte d’aquesta ciutat des de l’any 2009. El seu cine va gaudir d’una enorme projecció nacional i internacional, que va exportar un sentit de la sàtira, la crítica i la mordacitat que ell mateix va definir com a faller i pirotècnic i que valencians i valencianes sentim com a molt nostre”. Segons la regidora, “per tot això, i per la gran qualitat del cine de Berlanga, dedicarem enguany una part important de les activitats de La Mostra de València a aquesta figura clau en el nostre cinema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =