25n
25N
25N

Cinc departaments de salut de la Comunitat van usar mascaretes defectuoses distribuïdes pel Govern

Personal de l’Hospital Clínic va utilitzar les mascaretes defectuoses durant almenys tres dies, algunes en l’UCI

Cinc departaments de salut de la Comunitat van usar mascaretes defectuoses distribuïdes pel Govern
20/04/2020 -

Un total de cinc departaments de salut de la Comunitat Valenciana han arribat a utilitzar mascaretes defectuoses que va distribuir el Ministeri de Sanitat i que van ser retirades divendres passat per no complir amb la normativa europea exigida per a fer front a la Covid-19. Un d’ells és l’Hospital Clínic de València, en el qual part d’aquest material es va arribar a emprar en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

Així ho ha indicat aquest dilluns la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa diària que ofereix per a actualitzar dades del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

La consellera ha explicat que les mascaretes que no complien amb la normativa van arribar a cinc departaments valencians però en quantitats “xicotetes” perquè “es van retirar a temps”. Es tracta del General d’Alacant –unes 124–, Orihuela, el Clínic de València –entre 150 i 180, encara que s’estan recaptant dades–, Sant Joan i l’Hospital Peset.

Els professionals van utilitzar aquestes mascaretes en diferents dies i intervals de temps, ha indicat la consellera, qui ha manifestat que en alguns casos ja s’han pogut fer els test PCR a professionals, mentre que en uns altres més tardans s’estan realitzant i es fa un seguiment.

Sobre les àrees en les quals s’han arribat a utilitzar aquestes mascaretes, Barceló ha concretat que en dos departaments es van destinar a serveis UCI, mentre que en els altres sembla que va ser en altres serveis, algun sense afectats per Covid-19.

El Clínic és un dels hospitals que sí que va arribar a utilitzar el material en l’UCI, i la consellera ha explicat que consta que entre els dies 10 i 13 d’abril es va treballar amb aquestes. “Durant aqueixos dies es van poder usar en l’UCI i en altres serveis que no estaven en contacte amb la Covid-19”, ha dit.

A aquests professionals, ha insistit, se’ls farà la prova, així com a les persones amb les quals hagen pogut estar en contacte tant dins com fora de l’hospital.

Barceló no ha pogut concretar quants professionals han donat positiu en Covid-19 per l’ús d’aquestes mascaretes defectuoses perquè encara s’estan recaptant dades i s’estan duent a terme més proves. Tampoc ha traslladat els PCR practicats perquè segueix a l’espera de tindre informació confirmada.

ÉS “TRIST I DOLORÓS”

La consellera ha manifestat que el fet que ocórrega aquesta situació és “trista” i “dolorosa”: “Ens dol que ocórreguen aquestes coses. Encara que sabem que es demanen totes les garanties, pel que sembla en algun moment aqueixa garantia ha tingut alguna dificultat o problema”, ha afirmat.

“És dolorós –ha prosseguit– perquè sempre ens ha importat protegir als professionals. La nostra obligació és protegir-los, protegir-los i protegir-los, i esperem que això no torne a ocórrer. Continuarem extremant les mesures possibles per a detectar-ho”, ha avançat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

museo prehistoria