25n
25N
25N

Cinc col·legis públics de Paterna seran autosuficients gràcies a l'energia solar

Cinc col·legis públics de Paterna seran autosuficients gràcies a l'energia solar
17/07/2019 -

L’Ajuntament de Paterna instal·larà plaques solars en els col·legis Antonio Ferrandis, Ausias March, Sanchis Guarner, el CEIP de Lloma Llarga i l’Escola Infantil Font del Pitxer amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels centres.

Així ho ha anunciat hui la Tinent d’Alcalde de Presidència i responsable del Pla Actua, Eva Pérez qui ha explicat que “la mesura busca reduir els consums d’energia convencional al 100%, millorar l’eficàcia energètica d’aquests edificis, contribuint així a la protecció del medi ambient mitjançant la reducció d’emissions de CO2”.

Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 450.000 euros i contribuirà a reduir 115,20 tones de CO2 a l’any d’emissió a l’atmosfera, s’emmarca dins del Pla Actua, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada de Paterna finançada amb els Fons FEDER amb la qual l’Executiu pretén transformar el municipi en una ciutat intel·ligent, integrada i sostenible.

En aqueix sentit, Pérez ha recalcat que “les noves plaques fotovoltaiques contribuiran a la transició del municipi feia una economia de baix nivell de carboni en tots els sectors, permetran un estalvi d’energia primària i afavoriran un desenvolupament sostenible del municipi feia una nova Paterna més moderna, integradora i prospera”.

El projecte es desenvoluparà en dues fases, una primera en la qual es realitzarà una auditoria energètica per a determinar el consum actual dels edificis i en una segona s’executaran les instal·lacions d’energia fotovoltaiques.

Finalment, Eva Pérez ha recordat que el desenvolupament del Pla Actua “està permetent implementar projectes com les instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics, que estan aconseguint convertir Paterna a la ciutat de futur que tots els paterners i paterneres desitgen”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =