25n
25N
25N

Cinc centres educatius de Paterna, cap a l'autosuficiència energètica

Cinc centres educatius de Paterna, cap a l'autosuficiència energètica
25/11/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha iniciat hui mateix les obres d’instal·lació de plantes solars fotovoltaiques en cinc centres educatius de la ciutat.

Aquest projecte, inclòs en el Pla Actua i cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, té una inversió de 190.000 euros, que s’amortitzarà en 8 anys, suposant un estalvi anual en la factura elèctrica de 23.688 euros corresponents al consum energètic d’aquests centres.

A més, l’energia produïda serà de 236.000 Kwh/any, amb el que deixaran d’emetre’s 90,92 tones anuals de CO₂, contribuint així a la descarbonització i a la reducció de la petjada energètica de Paterna.

Els centres educatius en els quals han iniciat les obres d’instal·lació de plantes solars són el C.P. Lloma Llarga, el C.P. Sanchis Guarner, el C.P. Ausiàs March, el C.P. Antonio Ferrandis i la guarderia de Fuente del Jarro.

Les superfícies de les plantes aniran dels 150m2 als 200m2, depenent de la necessitat i dimensions de cada centre, i s’instal·laran entre 75 i 100 plaques solars en cada planta fotovoltaica.

A més, en cada centre hi haurà un panell informatiu en el qual es veurà en temps real la reducció de CO₂ derivada de l’ús d’energia fotovoltaica. Aquesta reducció serà immediata i efectiva en el moment en què comencen a funcionar les plantes, una vegada acabades les obres, que tenen un termini d’execució estimat de dos mesos.

En el cas que existisca excedent d’energia, s’injectarà en la xarxa de l’empresa subministradora i es compensarà l’energia entregada, encara que la previsió és que els centres educatius siguen completament autosuficients des del punt de vista energètic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + divuit =