25n
25N
25N

El Cigarret Electrònic com a eina per a deixar de fumar

El Cigarret Electrònic com a eina per a deixar de fumar
03/12/2019 -

Els cigarrets electrònics han experimentat un gran creixement en el mercat espanyol a partir dels últims anys. D’aquesta manera, hui dia, més de 562.500 espanyols usen de manera habitual un ‘vapejador’. Així, al costat de l’augment de vapejadors, també ha crescut significativament la varietat de productes i de marques comercialitzadores. En aquest sentit, les botigues de cigarrets electrònics Ivapeo són un exemple del dinamisme del sector a Espanya.

Les motivacions d’aquest desenvolupament són múltiples i incorporen diferents variables. D’aquesta forma, existeix gent que vapeja per a relaxar-se, una altra pel gust als e-líquids disponibles i una altra molta com un mitjà per a deixar o reduir el consum de tabac. D’aquesta manera, vapejar pot ser una bona tècnica a l’hora d’abandonar l’addicció a la nicotina. De fet, han començat a implantar botigues d’ecig en hospitals d’UK, amb l’objectiu d’ajudar les persones fumadores a deixar el tabac.

D’aquesta manera, la sanitat britànica aposta des de fa anys per l’ús del cigarret electrònic com una eina eficaç a l’hora de deixar de fumar i com un substitutiu del tabac menys nociu dins d’una política de minimització de danys.

El vapeig com una alternativa al tabac

Segons dades recollides per un macroestudi elaborat per la University College of London i publicat en la revista científica Addiction, els cigarrets electrònics són un bon instrument per a deixar de fumar. Tant és així, que la mateixa investigació – finançada pel Cancer Research Uk – assegura que el vapeig és la manera més eficaç i menys nociva d’abandonar el consum de tabac de manera progressiva.

En qualsevol cas, vapejar suposa una alternativa menys perjudicial per a la salut que els cigarrets tradicionals, per la qual cosa la substitució del tabac per un d’aquests dispositius millorarà l’estat de salut de les persones consumidores. D’aquesta manera, com no es produeix cap combustió en l’ús dels cigarrets electrònics, els nostres pulmons no es veuran tan exposats a substàncies tòxiques. Per aquest motiu, amb la seua utilització es redueixen en gran manera les possibilitats de patir un càncer o alguna afecció respiratòria greu.

Així mateix, la utilització d’un vapejador també permetrà mantenir el gest del tabac, la qual cosa reduirà l’ansietat de les persones que es troben en procés d’abandonar-ho definitivament. D’aquesta manera, encara que els cigarrets electrònics no són totalment sans, sí que resulten efectius per a deixar de fumar.

Igualment, quant als líquids per a vapejar, els especialistes recomanen emprar primer aquells que compten amb algun nivell de nicotina, perquè el cos es vaja acostumant gradualment a l’absència d’aquesta substància en l’organisme. Posteriorment, l’ideal seria anar incorporant líquids que no continguen cap quantitat d’aquest compost per a, finalment, deixar de fumar en qualsevol de les seues modalitats.

Així, encara que el procés puga resultar llarg, amb una mica de força de voluntat molta gent aconsegueix anar deixant l’hàbit del tabac a poc a poc. En aquest sentit, els metges recomanen molta paciència i una visió a llarg termini.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 18 =