25n
Orgull
Orgull

Preocupen les xifres de la Covid-19 a Carlet i a Guadassuar

A Carlet s’ha triplicat la presència del virus en les aigües residuals i a Guadassuar hi ha 59 positius actius

Preocupen les xifres de la Covid-19 a Carlet i a Guadassuar

Aquestes últimes hores preocupa l’evolució de la Covid-19 en diversos municipis de la Ribera Alta, com és el cas de Carlet i Guadassuar.

En el cas de Guadassuar, segons ha confirmat el seu alcalde Salvador Montaña, hi ha un total de 59 casos actius en aquests moments, un creixement exponencial en un poble de menys de 6.000 habitants que ha obligat el consistori a prendre mesures especials fins al 28 d’octubre. Concretament, s’ha confirmat el tancament de tots els espais municipals, els parcs i jardins i les zones esportives. També s’han suspés tots els actes previstos i s’ha restringit l’accés a la biblioteca i al cementeri. A més, no se celebrarà el mercat ambulant el 15 i el 22 d’octubre. Segons Montaña, el 75% dels casos són d’origen social i hi ha dos brots ben definits per part de Salut Pública. El primer edil ha recordat que el passat dijous ja es va publicar un ban “per informar a la gent de l’augment de casos que hem estat experimentant i fer-los veure que açò és un problema de tots, no sols del govern municipal. Vam decidir posar-nos en marxa quan abans per evitar que açò s’allargue copiant mesures de pobles de la zona on hem vist com han baixat els casos en pocs dies”. Salvador Montaña ha recordat que des de l’Ajuntament no es pot decretar un confinament ni el tancament dels centres educatius i també ha reclamat una actualització diària de la pàgina de Conselleria, on actualment sols apareixen 23 casos en el municipi.

Pel que fa a Carlet, actualment hi ha 7 casos positius actius, una xifra que la seua alcaldessa M. Josep Ortega considera “molt positiva” però que s’ha vist contrarestada amb els resultats de les mostres realitzades a les aigües residuals de la localitat, que tripliquen la presència del virus respecte a l’anàlisi realitzat 10 dies abans. Va ser el dia 8 d’octubre, la jornada que van concloure les restriccions imposades per l’Ajuntament per l’augment de casos en les setmanes anteriors, quan es va realitzar aquesta mostra. El resultat, segons l’alcaldessa, “ens fa veure que el virus segueix ací” i demana a la ciutadania “totes les mesures de protecció, ja que molts dels casos podrien ser asimptomàtics”. Per aquest motiu, i malgrat els positius oficials, des de l’Ajuntament s’ha llançat una nova campanya de conscienciació ciutadana “per a evitar tornar a les restriccions que vam viure fa unes setmanes”. Ortega destaca que la gent de Carlet “és molt responsable i sap al que s’enfronta, tots tenim amics o familiars que han donat positiu i sabem el que açò significa”.

Els municipis de la zona es troben a l’espera de noves recomanacions per part de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + quatre =