El Congrés aprova el tancament i desmantellament de la subestació elèctrica de Patraix

El Congrés aprova el tancament i desmantellament de la subestació elèctrica de Patraix
16/10/2018 -

La comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta de Compromís que reclama el tancament i el desmantellament de la subestació elèctrica del barri de Patraix, en la ciutat de València, segons ha informat aquesta formació en un comunicat.

Compromís ha destacat que aquesta és “una reivindicació veïnal que porta onze anys pendent”, com ha precisat, des de l’explosió registrada en aquesta instal·lació elèctrica el maig de 2007.

La proposició no de llei en la qual s’arreplegava la sol·licitud d’aquesta coalició ha sigut defensat pel diputat Enric Bataller i ha comptat amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris de la Cambra baixa.

Compromís ha recordat que el ple de l’Ajuntament de València va aprovar una declaració institucional instant al tancament d’aquesta subestació. Bataller ha assenyalat que el trasllat “és una qüestió de tranquil·litat i salut pública”.

La iniciativa aprovada inclou també la necessitat de comptar amb una partida suficient en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a poder escometre la construcció d’una nova subestació elèctrica que substituïsca a la de Patraix en Nou Llit, en els terrenys reservats per a tal fi al costat del cementeri general de València.

Compromís ha apuntat que “la planta elèctrica de Patraix, en ple nucli urbà de València, aglutina nombroses irregularitats” i ha exposat que “a l’explosió i incendi de 2007 se sumisca la falta de llicència”. En aquest sentit, ha afirmat que “el Tribunal Superior de Justícia va ratificar la nul·litat declarada per un jutjat en 2008 en qualificar l’activitat de perillosa”.

“FIXAR UNA DATA”

Enric Bataller ha valorat la decisió del nou Govern central de modificar la planificació energètica 2015-2020 per a incloure el trasllat de la subestació elèctrica. No obstant això, ha reclamat “fixar una data per a, al més prompte possible”, poder dur a terme el desmantellament i tancament de les instal·lacions de Patraix.

El diputat de Compromís s’ha referit, així mateix, a la necessitat que el Govern central es coordine amb tots els actors implicats –Ajuntament, Generalitat, Xarxa Elèctrica i Iberdrola— per a fer efectiu aqueix trasllat com més prompte millor.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou