25n
Orgull
Orgull

Cs pregunta si el tancament de la platja de Pinedo va poder evitar-se

E.P.

Cs pregunta si el tancament de la platja de Pinedo va poder evitar-se
09/08/2018 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha avançat que el seu grup municipal preguntarà en el pròxim ple municipal “si amb una adequada planificació es podria haver evitat el tancament de la platja de Pinedo durant dos dies”, així com quin nivell de la contaminació s’ha aconseguit.

Giner s’ha pronunciat en aquests termes després que la Regidoria de Platges de l’Ajuntament haja obert aquest dimecres de nou al bany la platja de Pinedo, després que les anàlisis de l’aigua duts a terme hagen donat resultats de qualitat “habituals”. La platja romania tancada des d’aquest passat dilluns per un abocament de la depuradora.

L’edil ha subratllat que la seua formació “sempre respecta i respectarà les decisions dels tècnics”, però vol saber si “hi ha hagut falta de previsió” de l’Ajuntament en la seua gestió. “Exigim transparència”, ha reclamat en un comunicat.

Giner ha lamentat que el “tancament d’una platja té unes conseqüències lamentables per a l’hostaleria, el turisme i els banyistes”. Així, “afecta el bon nom de la ciutat i de tot l’entorn de Pinedo”, per la qual cosa els ciutadans “tenen el dret a conéixer la gravetat de la contaminació i el seu abast”, ha postil·lat.

Per la seua banda, el regidor de Cs Chema Bravo incidirà en les seues preguntes sobre el nombre d’analítiques i resultats que s’han obtingut durant aquesta setmana i que han portat tant al tancament com a la reobertura de la platja. Bravo ha assegurat que la planta de Pinedo “està al límit de la seua capacitat pel que caldrà plantejar una solució per a evitar els abocaments incontrolats”.

Bravo ha valorat la “labor i l’enginy que estan demostrant els tècnics de l’Ajuntament en la neteja dels col·lectors de la ciutat i ha censurat la falta de manteniment que arrosseguen les instal·lacions de sanejament”.

“Hi ha punts que han estat sense revisió des de fa més de 20 anys. El sistema de sanejament ha de mantenir-se de forma contínua. La salut i benestar dels valencians està relacionada directament amb aquesta qüestió”, ha conclòs Bravo.

Més informació

2 comentaris

 1. Galera
  Galera agost 09, 14:26

  Lo ocurrido en Pinedo es una verguenza para el Ayuntamiento de Valencia y para la Conselleria de Medio Ambiente. Estamos hablando de vertidos de aguas residuales y de la salud de la población de los bañistas que frecuentan esa playa. Se cerro con bandera roja pero durante la mañana del lunes 6 en esa playa se bañaron muchas personas, niños incluidos, con una contaminación hidricofecal que ya se inicio a las 10.30 horas.

  Resposta al teu comentari
 2. Galera
  Galera agost 09, 14:31

  Lo de la playa de Pideo, con la playa canina incluida, es una verguenza

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =